Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Teknik på Ä L G E N S Förskola 2010.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Teknik på Ä L G E N S Förskola 2010."— Presentationens avskrift:

1 Teknik på Ä L G E N S Förskola 2010

2 Vi på Älgens förskola håller på med ett temaarbete kring berättelsen om när vännerna Snick och Snack bygger en koja i Kungaskogen. Boken ger oss möjlighet att arbeta tematiskt med olika ämnen på ett praktiskt och roligt sätt. Här kommer vi att visa lite om hur vi har arbetat med teknik.

3 Teknikarbetet började med att vi läste om när Snick och Snack byggde en koja. Vi pratade kring olika frågor som: Hur ser en koja/hus ut (golv, väggar, tak, fönster, dörr….) Vilket material kan man bygga kojan av Vad är verktyg Vilka verktyg behövs för att bygga en koja Ja, barnen engagerade sig verkligen och det blev många intressanta samtal kring dessa frågor där alla kunde bidra med något som de själva kunde relatera till – kanske kände de någon som var snickare, plåtslagare eller elektriker… Sedan var det dags att göra en ritning på hur man ville att just sin koja skulle se ut. Det blev både höga hus och låga hus…

4 Byggnation av egen koja/hus
Nu var det dags att börja bygga…Med massor av ”byggmaterial” framme byggdes det för fullt. Barnen inspirerade varandra till olika byggnader.

5 Höga hus med dörrar, fönster och olika tak.
Låga hus av olika material . Huset till vänster öppnas och stängs med hjälp av två gummiband. ”Helikopterhus”… ”Husbåt” med teleskåp…

6 Pusselbitar av färgat papper
Bygga hus med hjälp av Pusselbitar av färgat papper Här är ett tips på hur man kan kombinera ihop ett eget hus med hjälp av olika former i färgat papper. Material: Svart kartong, utklippta husdelar i olika färger och klister. De utklippta husdelarna kan till exempel vara dörr, fönster, tak, väggar och skorsten. Husdelarna kan även vara i olika former till exempel rund dörr, trekantigt tak, runda fönster, fyrkantiga fönster med mera. Det viktiga är att bitarna kan passa ihop oavsett form. Ett trekantigt tak kan passa till rundade väggar. Låt barnen kombinera ihop husen som de vill och klistra upp det på svart kartong.

7 Blomman som slår ut Vi vill avsluta detta bildspel med ett
uppskattat experiment som är mycket effektfullt. Blomman som slår ut Material: En skål med vatten, papper i olika färg och tjocklek, penna och sax. Börja med att rita upp blommorna i varierande storlek på de olika papprena. Det skall vara mellanrum mellan blombladen. Dessa skall sitta ihop med en mittpunkt. Bladen kan ha olika former. Klipp därefter ut blommorna. Vik in blombladen mot mittpunkten. Lägg ”blomknappen”, med de invikta bladen uppåt, i vattnet. Lite beroende på vilken typ av papper som har används kommer blomman efter en liten stund att slå ut.

8 SLUT…


Ladda ner ppt "Teknik på Ä L G E N S Förskola 2010."

Liknande presentationer


Google-annonser