Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Yrkesvägledare Vem är det?. Eva Eriksson Har jobbat på Dragonskolan i 9 år. Har jobbat på Dragonskolan i 9 år. Har mött många föräldrar och elever på.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Yrkesvägledare Vem är det?. Eva Eriksson Har jobbat på Dragonskolan i 9 år. Har jobbat på Dragonskolan i 9 år. Har mött många föräldrar och elever på."— Presentationens avskrift:

1 Yrkesvägledare Vem är det?

2 Eva Eriksson Har jobbat på Dragonskolan i 9 år. Har jobbat på Dragonskolan i 9 år. Har mött många föräldrar och elever på vägen hit och på vägen ut i livet. Har mött många föräldrar och elever på vägen hit och på vägen ut i livet. Är specialpedagog med stort intresse för läsinlärning. Är specialpedagog med stort intresse för läsinlärning. Har även jobbat med utveckling av kurser för pedagoger på universitetsnivå. Har även jobbat med utveckling av kurser för pedagoger på universitetsnivå.

3 Mina arbetsuppgifter Informerar elever och föräldrar på högstadie- och gymnasienivå Informerar elever och föräldrar på högstadie- och gymnasienivå Ansvarar för studiebesök och praso Ansvarar för studiebesök och praso Praktiksamordnare Praktiksamordnare Samordnar sommarjobb Samordnar sommarjobb Medverkar i utformningen av IUP (Individuell Utvecklingsplan) Medverkar i utformningen av IUP (Individuell Utvecklingsplan) Samverkar med externa aktörer (FK, Samhall, Arbetsförmedlingen, Habiliteringen) Samverkar med externa aktörer (FK, Samhall, Arbetsförmedlingen, Habiliteringen)

4 Personligt motto i mitt arbete ” I alla lägen se till individens behov och bistå med vägledning samt inta ett lyssnande förhållningssätt till eleven och dennes företrädare.”

5 Inför övergång till Dragonskolan 1.Information 2. Föräldraträffar 3. Studiebesök på Dragonskolan 4. Praso

6 Vad väntar efter skolan? Arbete Arbete Vidare studier (särvux, folkhögskola) Vidare studier (särvux, folkhögskola) Daglig verksamhet Daglig verksamhet Särskolan har ett speciellt ansvar för utslussning till arbetslivet enligt gällande läroplan Särskolan har ett speciellt ansvar för utslussning till arbetslivet enligt gällande läroplan

7 Hjälp att få Hjälp att ansöka om aktivitetsersättning hos Försäkringskassan Hjälp att ansöka om aktivitetsersättning hos Försäkringskassan Hjälp att ansöka om daglig verksamhet via LSS Hjälp att ansöka om daglig verksamhet via LSS Stöttning i olika vägledningsfrågor Stöttning i olika vägledningsfrågor

8 Vägen till resten av livet… Livet är som en motorväg Du vet aldrig vad som finns bakom nästa backkrön eller kurva. Plötsligt kommer en avfart eller påfart. Du kan följa sidovägar eller följa med strömmen… …hur du än väljer kan du behöva någon som visar på dina val och stödjer dina beslut!

9 Kontakta mig Arbetsrum: Dragonskolan, S5, övre plan Telefon: 090-165224 Mail: eva.eriksson@umea.se Kontorstid, säkrast förmiddagar


Ladda ner ppt "Yrkesvägledare Vem är det?. Eva Eriksson Har jobbat på Dragonskolan i 9 år. Har jobbat på Dragonskolan i 9 år. Har mött många föräldrar och elever på."

Liknande presentationer


Google-annonser