Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kommunikationsplan för ----

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kommunikationsplan för ----"— Presentationens avskrift:

1 Kommunikationsplan för ----
Roller (t ex projektledare, talesperson)

2 Kommunicera för att nå framgång
Hur projektet kommuniceras är ofta centralt för om förändringen blir genomförbar och resultatet hållbart. Kommunikationen ligger inte ”vid sidan av” projektet utan är ett redskap för att nå framgång och ett stöd för alla som deltar i projektet.

3 Varför kommunikationsplan?
Kommunikationsplanen hjälper dig att få så stor effekt som möjligt av kommunikationsinsatserna. Kommunikationsplanen ger svar på vad du ska säga, genom vilka kanaler, när i tiden och till vem du behöver säga det. Kommunikationsplanen ska vara ett levande dokument som revideras utifrån önskad effekt, målgrupp och kanalval under projektets gång.

4 Bakgrund, nuläge och önskat läge
Varför genomför vi projektet? Hur ser det ut just nu? Vad vill vi åstadkomma med projektet?

5 Målgrupper och kanaler
Många berörs av projektet på olika sätt. Fundera över vilka grupper som behöver veta vad om projektet. Vilka berörs av projektet innan, under och efter? Vad behöver målgrupperna veta? Hur når vi målgrupperna bäst? Vilka kanaler ska vi välja? Ta gärna hjälp av ambitionstrappan i slutet av dokumentet för att hitta rätt metod för rätt målgrupp.

6 Begrepp Det är bra att tidigt diskutera olika begrepp som används i projektet för att undvika missförstånd och begreppsförvirring Förstår alla målgrupper begreppen? Finns det begrepp som vi helt ska undvika?

7 Utvärdering Det är viktigt att följa upp hur kommunikationen fungerar löpande under projektets gång. Viktiga frågor: Får vi önskad effekt av kommunikationsinsatserna? Vad gick bra respektive mindre bra? Finns behov av ytterligare eller nya insatser?

8

9 Målgrupper och kommunikationsmål
Vad innebär det för den här målgruppen? Kommunikationsmål= önskad effekt Ex. personal Ex. ändrade arbetstider Ex. måste bli engagerad Ex. anhöriga Ex. ändrade besökstider Ex. behöver veta Ex. brukare Ex. färre personal i omlopp Ex. behöver förstå

10 Kommunikationsaktiviteter
Vem? Vad? När? Hur? Kanal?


Ladda ner ppt "Kommunikationsplan för ----"

Liknande presentationer


Google-annonser