Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

NADA & Öronakupunktur RFHL Göteborg.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "NADA & Öronakupunktur RFHL Göteborg."— Presentationens avskrift:

1 NADA & Öronakupunktur RFHL Göteborg

2 NADA-akupunktur började användas mot abstinens redan på 70-talet, på Lincoln kliniken i New York av Dr. Michael Smith, som utvecklade metoden. Metoden visade sig senare även ha en lindrande effekt på psykiska och fysiska symtom som stress, depression, ångest, oro, sömnsvårigheter, aggression, mm.

3 Studier  Ett projekt finansierat av Socialstyrelsen med en undersökning omfattande 82 deltagare, knutet till psykiatriska kliniken i Helsingborg, fick en grupp försökspersoner, förutom NADA, helixpunkter. En grupp fick ingen akupunktur alls de tre första månaderna men fick sedan NADA. Undersökningsresultatet visade att de som fick NADA stannade kvar i drogbehandlingen i större utsträckning.  Även på Kriminalvårdsstyrelsens uppdrag har forskningsprojekt genomförts på anstalterna Färingsö och Saltvik. Här har man jämfört effekten av NADA akupunktur och akupunktur med helixpunkter i en försöksgrupp med 145 intagna. Resultaten visade tydliga positiva effekter av behandlingen och en generellt ökad tilltro till NADA jämfört med helix.

4 RFHL Göteborg började använda sig av metoden 2004 Det började som ett EU-projekt
Nu är det involverat i RFHLs ordinarie verksamhet. Vi är två stycken på RFHL Gbg som är licensierade NADA /Öronakupunktörer.

5 Fem nålar i varje öra Sympatikus Shen men Njure Lever
Övre / Nedre Lunga

6 Vad händer i kroppen vid akupunktur?
Stresshormonet Cortisol sjunker i blodet. Endorfiner frisätts och ger en lugnande effekt. Signalsubstansen Serotonin påverkas och påverkar positivt smärta, sömn, känsloläge, aggression och aptit. Dynorfin frisätts Dopamin påverkas GABA påverkas Oxytocinhalten höjs

7 Effekter av behandlingen
Patienten blir mer kommunikativ efter akupunktur Behandlingen minskar det paranoida i beteendet och leder till mindre konfrontation

8 En enkel metod Billig och enkel
Ger snabb insättning och omedelbar tillfredsställelse Resurs och tidsbesparande Den ger inga biverkningar och ingen risk för överdosering. Behandlingsmetoden är utmärkt vid graviditet.

9 Regndroppsbehandling
En lätt massage på fötter, rygg och nacke, med eteriska oljor

10 Raindrop massage är en välgörande behandling som stimulerar kroppens läkningsförmåga, tack vare den speciella tekniken som används i kombination med särskilda eteriska oljor med läkande effekt.


Ladda ner ppt "NADA & Öronakupunktur RFHL Göteborg."

Liknande presentationer


Google-annonser