Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

VEM ÄR JAG?.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "VEM ÄR JAG?."— Presentationens avskrift:

1 VEM ÄR JAG?

2 Jag är gift med en ateist. Jag är heterosexuell.
Jag är född och uppvuxen i Rumänien Mitt namn är Nikolas. Jag är 48 år. Jag jobbar som hjärnkirurg i Stockholm. Jag är gift med en ateist. Jag är heterosexuell. 1. Vad heter han? 2. Vart kommer han ifrån? 3. Hur gammal är han? 4. Vad arbetar han med? 5 Vad har han för sexuell läggning? 6. Är han gift?

3 Jag älskar att spela tennis och schack. Jag älskar reagge musik
Jag bor i en lägenhet på Östermalm Jag är medlem i Greenpeace Jag är fri religiöst uppvuxen Jag klär mig på detta sätt för att jag trivs i det. Jag anser inte att man bör bli dömd utifrån klädval. Människan har en fri vilja. 1. Vad har han för musiksmak? 2. Hans intressen? 3. Var bor han? 4. Är han aktiv inom någon förening? 5. Hur är han uppvuxen? 6. Varför klär han sig på dessa sätt?

4 JAG ÄR HUMANIST Humanismen framhäver människans fria vilja och värde. Det är förnuft som leder till utveckling och drivkraft hos människan. Humanismen betonar människans goda sida och pekar på de mänskliga rättigheterna som det centrala. Människor bör ej kategoriseras utifrån utseende, klädval eller intressen. Varje individ har ett eget värde. Människan är en helhet, både kropp och själ. Därför väljer Nikolas att vara humanist och vill leva sitt liv utifrån dess levnadslära och fria vilja. Vad har han för religion?

5 Mänskliga rättigheter är Humanismens såkallade heliga skrifter
Mänskliga rättigheter är Humanismens såkallade heliga skrifter. Nikolas har ständigt tacklats med fördomar och blivit anklagad för olika saker pga hans klädval och utseende. Han har känt sig kränkt och nedvärderad. De mänskliga rättigheterna säger att ALLA individer har en fri vilja och får klä sig precis som den vill. Med hjälp av de mänskliga rättigheterna kan Nikolas få hjälp och kräva sin rätt och likabehandling, såväl som inför lagen och inför andra.


Ladda ner ppt "VEM ÄR JAG?."

Liknande presentationer


Google-annonser