Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Mitt namn är Nikolas. Jag är 48 år. Jag är född och uppvuxen i Rumänien Jag jobbar som hjärnkirurg i Stockholm. Jag är heterosexuell. Jag är gift med.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Mitt namn är Nikolas. Jag är 48 år. Jag är född och uppvuxen i Rumänien Jag jobbar som hjärnkirurg i Stockholm. Jag är heterosexuell. Jag är gift med."— Presentationens avskrift:

1

2 Mitt namn är Nikolas. Jag är 48 år. Jag är född och uppvuxen i Rumänien Jag jobbar som hjärnkirurg i Stockholm. Jag är heterosexuell. Jag är gift med en ateist.

3 Jag älskar att spela tennis och schack. Jag älskar reagge musik Jag bor i en lägenhet på Östermalm Jag är medlem i Greenpeace Jag är fri religiöst uppvuxen Jag klär mig på detta sätt för att jag trivs i det. Jag anser inte att man bör bli dömd utifrån klädval. Människan har en fri vilja.

4 Humanismen framhäver människans fria vilja och värde. Det är förnuft som leder till utveckling och drivkraft hos människan. Humanismen betonar människans goda sida och pekar på de mänskliga rättigheterna som det centrala. Människor bör ej kategoriseras utifrån utseende, klädval eller intressen. Varje individ har ett eget värde. Människan är en helhet, både kropp och själ. Därför väljer Nikolas att vara humanist och vill leva sitt liv utifrån dess levnadslära och fria vilja.

5 Mänskliga rättigheter är Humanismens såkallade heliga skrifter. Nikolas har ständigt tacklats med fördomar och blivit anklagad för olika saker pga hans klädval och utseende. Han har känt sig kränkt och nedvärderad. De mänskliga rättigheterna säger att ALLA individer har en fri vilja och får klä sig precis som den vill. Med hjälp av de mänskliga rättigheterna kan Nikolas få hjälp och kräva sin rätt och likabehandling, såväl som inför lagen och inför andra.


Ladda ner ppt "Mitt namn är Nikolas. Jag är 48 år. Jag är född och uppvuxen i Rumänien Jag jobbar som hjärnkirurg i Stockholm. Jag är heterosexuell. Jag är gift med."

Liknande presentationer


Google-annonser