Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Användning av Nätverks-RTK i Uppsala län Leif Sundström Lantmäterimyndigheten, Uppsala län.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Användning av Nätverks-RTK i Uppsala län Leif Sundström Lantmäterimyndigheten, Uppsala län."— Presentationens avskrift:

1 Användning av Nätverks-RTK i Uppsala län Leif Sundström Lantmäterimyndigheten, Uppsala län

2

3

4 Nätverks-RTK i Uppsala län Har två Leica-mottagare. tre ingenjörer och en lantmätare en del av vardagen i kombination med totalstationen företrädesvis på förrättningar. Börjar nästan alltid med att prova med Nätverks-RTK. även för ”förenklad nybyggnadskarta”.

5 Nätverks-RTK i Uppsala län Har använt Nätverks-RTK i nästan alla normalförrättningar I fler och fler förrättningar har allt mätts med Nätverks-RTK Oftast blir det Nätverks-RTK i kombination med totalstation eller traditionell RTK Störst tidsbesparing vid s.k. sammanhållen mätning Vid ”enlottare” mindre tidsbesparing men bättre kvalitet på inläggningen i DRK

6 Nätverks-RTK i Uppsala län Positiva erfarenheter. Har idag svårt att se framtiden utan Nätverks-RTK GSM täckningen upplevs som den dominerande ”påverkansfaktorn” Vid besvärliga mottagningsförhållanden löser vi det ganska ofta med att ”ta ner” egen referens. Viktigt att planera med GPS-prediktion.

7 Position Stockholm-Mälaren-2 2002-02-01 - 2003-01-31

8 8,5 km Östervåla Söderboda Gävle

9


Ladda ner ppt "Användning av Nätverks-RTK i Uppsala län Leif Sundström Lantmäterimyndigheten, Uppsala län."

Liknande presentationer


Google-annonser