Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Folktandvården i Västmanland. Generella Hälsoinsatser Tandvården tillsammans med Kompetenscentrum för hälsa startade 2013 en Klusterutredning som tittade.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Folktandvården i Västmanland. Generella Hälsoinsatser Tandvården tillsammans med Kompetenscentrum för hälsa startade 2013 en Klusterutredning som tittade."— Presentationens avskrift:

1 Folktandvården i Västmanland

2 Generella Hälsoinsatser Tandvården tillsammans med Kompetenscentrum för hälsa startade 2013 en Klusterutredning som tittade på socioekonomiska faktorer kopplat till karies Utredningen visade på ett behov av ökad information om kost/karies och även tobak hos våra barn/ ungdomar för att bekämpa den ojämnlika hälsan Hösten 2013 hade vi en stor workshop där vi identifierade olika aktiviteter som vi sedan har arbetet vidare med.

3 Projekt 2014 2 projekt startades under 2014 1.Sammarbete med skolhälsovården Arboga 1.Sammarbete med skolor på Råby

4 Tobak -riskbedömning Alla patienter f om de är 12 år får vid varje återkommande undersökningstillfälle ( för barn upp till 20 år minst var 24:e månad) en fråga om sina tobaksvanor.

5 Svarar patienten ja på frågan tar vi ett motiverande samtal kring tobak. Vill patienten har hjälp med att ändra sina tobaksvanor kan vi hänvisa både ungdomar och vuxna till landstingets tobaksenhet Frågan till er ; kan vi även hänvisa till skolan när det gäller yngre barn/ungdomar ??


Ladda ner ppt "Folktandvården i Västmanland. Generella Hälsoinsatser Tandvården tillsammans med Kompetenscentrum för hälsa startade 2013 en Klusterutredning som tittade."

Liknande presentationer


Google-annonser