Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kommunikation.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kommunikation."— Presentationens avskrift:

1 kommunikation

2 Vad är kommunikation? Praktiska lärarkunskaper av Långström, Sture & Viklund, Ulf ”Kommunikation (från latinets communicare: meddela eller göra gemensamt) innebär att man meddelar sig; att kontakt uppstår mellan individer genom överföring av olika slags beteenden”

3 Hur kommunicerar: Lärare med elev? Elev med lärare? Elev med elev?

4 Kommunikation = Förutsättning?

5 frågeställningar Brainstorming Resultat Hur kommunicerar lärare med elev, elev med lärare och elev med elev? Vilka är det som ställer frågor? -Pojkar och flickor? -Är det alltid samma? -Någon som aldrig ställer frågor? Hur tar eleverna emot svaren som kommer från läraren? Hur är kommunikationen vid en konflikt? Påverkas kommunikationen av tiden på dygnet? Hur är kommunikationen i matsalen? Hur är kommunikationen på rasten? Hur kommunicerar lärare med elev, elev med lärare och elev med elev? Vilka är det som ställer frågor? -Pojkar och flickor? -Är det alltid samma? -Någon som aldrig ställer frågor? Hur tar eleverna emot svaren som kommer från läraren?

6 Resultat av frågeställning
Hur kommunicerar: Lärare med elev? Elev med lärare? Elev med elev?

7 Lärare med elev? Ställer frågor Blicken Räcker upp handen
Svarar rakt ut Aldrig samma Tanke bakom Tyst kommunikation

8 Elev med lärare? Räcker upp handen Pratar rakt ut Pojkar och flickor
Endast en pojke utav fem elever

9 Elev med elev? Skvaller Fysiska

10 eftertankar Den tysta kommunikationen Begränsad frågeställning Övrigt

11 Gruppdiskussion Hur kan man få pojken i exemplet att bli mer delaktig på lektionerna? Vad kan det finnas för anledningar till att det är så få pojkar som räcker upp handen? Finns det något annat sätt att kommunicera på än det traditionella, där läraren ställer frågor och eleverna räcker upp handen?


Ladda ner ppt "Kommunikation."

Liknande presentationer


Google-annonser