Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

3+ Joner 9+ Li + F-F-. Bordssalt är en jonförening. I den ingår natriumjoner (Na+) Och kloridjoner (Cl-). Jonbindningar Na+ Cl- Jonföreningar är lätta.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "3+ Joner 9+ Li + F-F-. Bordssalt är en jonförening. I den ingår natriumjoner (Na+) Och kloridjoner (Cl-). Jonbindningar Na+ Cl- Jonföreningar är lätta."— Presentationens avskrift:

1 3+ Joner 9+ Li + F-F-

2 Bordssalt är en jonförening. I den ingår natriumjoner (Na+) Och kloridjoner (Cl-). Jonbindningar Na+ Cl- Jonföreningar är lätta att dela på. De löser oftast upp sig i vatten.

3 Elektronparbindningar Elektronerna i ett elektronskal hänger ihop i par. Atomer som inte har fulla yttersta elektronskal kan lösa detta genom att dela på ett elektronpar. Då får vi en elektronparbindning. Dessa är starka bindningar.

4 Elektronparbindningar 8+ 1+ Vatten H 2 O

5 Metallbindningar Metallatomer delar på alla sina valenselektroner. Det gör att de sitter hårt ihop och att de blir glansiga.


Ladda ner ppt "3+ Joner 9+ Li + F-F-. Bordssalt är en jonförening. I den ingår natriumjoner (Na+) Och kloridjoner (Cl-). Jonbindningar Na+ Cl- Jonföreningar är lätta."

Liknande presentationer


Google-annonser