Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Material. Mål om pappersanvändning Allt papper som används på skolan ska vara återvunnet för att det minskar uttaget av naturresurser och behöver inte.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Material. Mål om pappersanvändning Allt papper som används på skolan ska vara återvunnet för att det minskar uttaget av naturresurser och behöver inte."— Presentationens avskrift:

1 Material

2 Mål om pappersanvändning Allt papper som används på skolan ska vara återvunnet för att det minskar uttaget av naturresurser och behöver inte lika mycket energi som att hugga ner nya träd. För att underlätta återvinning av papper så ska det finnas en återvinnings box i varje klassrum, lärarum m.m. Eleverna får låna hållbara skolböcker att läsa i. Inlämningsuppgifter, som tex. reflektioner ska skickas via mail till läraren.

3 Mål om pappersanvändning På vår skola används det ca. 166 linjerade papper per elev på ett läsår. På den hållbara skolan ska målet vara att inga lösblad ska användas, utan varje elev får block att anteckna i. Det används ca. 700.000 lösblad i kopieringspapper. Det är 1555 kopieringspapper per elev vilket är ca. 8 papper per dag. Målet är ca. 1 papper per dag, det är 194 papper per läsår. Det nås genom att man kopierar dubbelsidigt, på A5 om det går. All information skickas till föräldrarna via mail osv.

4 Det ska finnas smartboards i minst hälften av klassrummen, för att minska pappersanvändningen som utdelning av papper m.m. det lärarna skriver på tavlan läggs sedan upp på skolans hemsida. 2 rutade block per elev på ett läsår. 2 linjerade block per elev på ett läsår. Alla material och papper som köps in ska vara noggrant uppskrivet i datorn, så man lätt kan se vad som används och går åt så att man sedan kan skära ner på vissa material.

5 Andra material Allt material som används ska vara närproducerat, så gott det går. Sudd med återvunnet gummi. Hållbara stolar och bord som håller länge, även bestick, glas m.m. På textilslöjden ska det finnas alternativa tyg som är ekologiska. Svanenmärkt diskmedel. Alla lampor ska vara lågenergi.


Ladda ner ppt "Material. Mål om pappersanvändning Allt papper som används på skolan ska vara återvunnet för att det minskar uttaget av naturresurser och behöver inte."

Liknande presentationer


Google-annonser