Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Suonenjokiveckan Måndag: Fotboll. Tisdag: Dans, Grillning, Onsdag i Saarijärvi: Stenåldersbyn, Runebergs museum. Torsdag i Varkaus: Svenska skolan, Museet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Suonenjokiveckan Måndag: Fotboll. Tisdag: Dans, Grillning, Onsdag i Saarijärvi: Stenåldersbyn, Runebergs museum. Torsdag i Varkaus: Svenska skolan, Museet."— Presentationens avskrift:

1 Suonenjokiveckan Måndag: Fotboll. Tisdag: Dans, Grillning, Onsdag i Saarijärvi: Stenåldersbyn, Runebergs museum. Torsdag i Varkaus: Svenska skolan, Museet för mekanisk musik, Vesileppis, Fredag: Avlutningskaffe, Fest. Lördag: Avfärd

2 På fritiden på måndagen spelade vi fotboll  Det var kul med en spännande, internationell match.  Det hände ett och annat roligt hela tiden!

3 Sedan dansade vi: VVVVi lärde oss många finska danser; tango, jenka till exempel. Men jenka har varit populärt också i Sverige. Så blev det mer internationella danser, t.ex. arabiska och somaliska.

4 Vi grillade: VVVVi var hungriga och vi njöt av sojakorv och grisköttskorv med jordgubbssaft till, tills vi var jättemätta.

5 Stenåldersbyn : VVVVi fick uppfriska minnet om stenåldern i Finland, tiden fyratusen år f.Kr. DDDDet var inte så lätt att göra eld eller skjuta med pilbåge i mål eller tälja ved med stenyxa, men det var lätt och roligt att gräva och låtsas vara arkeologer.

6 Ett museihem i Saarijärvi: Johan Ludvig Runeberg bodde här 1823-1825 hos kapten af Enehjelms familj. Runeberg–museet finns på övre våningen och berättar om nationalskaldens liv och verk.

7 Svenska skolan:  En liten svenskspråkig oas mitt i en annars finskspråkig miljö. Skolan har funnits till i runt 100 år i Varkaus sedan Ahlströms fabrikers tid.

8 Avslutningskaffe: Med kaffe och jordgubbstårta och många tacktal firade Med kaffe och jordgubbstårta och många tacktal firade vi vår sista timme tillsammans. Men eleverna fortsatte till vi vår sista timme tillsammans. Men eleverna fortsatte till sitt samkväm. sitt samkväm.

9 Fest: Och på Sammaltalo hade vi jättekul ännu en gång: film med godis och chips, och dans och mycket prat.

10 Avfärd:  Det blev dags att ta avsked av våra nya svenska kompisar.  För oss gäller det att se fram emot vårt besök i Alvesta. Tack för den fina veckan!

11 SLUT!  Tack så mycket!  Av Katri THE Nenonen och Jutta THE Karttunen och andra manniskor.  Filming: Jutta THE Karttunen och Kaarina THE Niinivaara


Ladda ner ppt "Suonenjokiveckan Måndag: Fotboll. Tisdag: Dans, Grillning, Onsdag i Saarijärvi: Stenåldersbyn, Runebergs museum. Torsdag i Varkaus: Svenska skolan, Museet."

Liknande presentationer


Google-annonser