Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Struktur och innehåll för avtalet mellan Kulturarvsintitutionerna och Bildupphovsrätt Grundvillkor och Individuella avtal.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Struktur och innehåll för avtalet mellan Kulturarvsintitutionerna och Bildupphovsrätt Grundvillkor och Individuella avtal."— Presentationens avskrift:

1 Struktur och innehåll för avtalet mellan Kulturarvsintitutionerna och Bildupphovsrätt Grundvillkor och Individuella avtal

2 Grundvillkor Grundvillkoren gäller alla som väljer att teckna avtal. Namnangivelse, upphovspersonens namn ska anges i anslutning till verket. Fritt nyttjande, de inskränkningar institutionerna redan har i lagen gäller och för detta betalar institutionen inte heller i detta avtal. Ersättning och rapportering, separata avtalet reglerar detta. Anspråk från upphovsperson, hänvisa till Bild Upphovsrätt, vi tar hand om det. Institutionerna kan inte bli ansvariga att betala mer ersättning än avtalat och inte heller skadestånd. Giltighet, tills vidare med tre månaders uppsägningstid. Utvärdering, ett år efter avtalet tecknats. För att se om det funkar. Nyttjanderätt, här är det användningen, upphovsrätten vi pratar om.

3 Nyttjanderätt Exemplarframställning Tillgängliggörandet av offentliggjorda bilder Förbud mot nyttjande, om en upphovsperson inte vill vara med i avtalet har han/hon rätt att hoppa av avtalet. Vidarebefordra alla sådana önskemål till Bildupphovsrätt.

4 Innehåll i enskilda avtalet Individuellt avtal mellan institution och Bildupphovsrätt Till skillnad från grundvillkoren kommer detta se olika ut från institution till institution, beroende på vilka behov som finns. Specificering av upphovsrätten, dvs vad institution kan göra med materialet i och med avtalet.

5 Vad innebär det enskilda bildavtalet? Avtalslicens = medlemmars och icke- medlemmars bilder. Ok att använda utan att fråga om lov innan. Institutionen betalar med befriande verkan till BUR. Tillgängliggörande av arkiven/samlingarna digitalt för allmänheten. Publicering av enskilda verk ur egna arkiv/samlingar på hemsidor institutionen har kontroll över Sociala medier, tittar på hur detta ska kunna licensieras.


Ladda ner ppt "Struktur och innehåll för avtalet mellan Kulturarvsintitutionerna och Bildupphovsrätt Grundvillkor och Individuella avtal."

Liknande presentationer


Google-annonser