Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

En presentation av HOTELL & RESTAURANGPROGRAMMET på Björknäsgymnasiet i Boden Är du intresserad av att öppna så många vägar som möjligt inför framtiden?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "En presentation av HOTELL & RESTAURANGPROGRAMMET på Björknäsgymnasiet i Boden Är du intresserad av att öppna så många vägar som möjligt inför framtiden?"— Presentationens avskrift:

1 En presentation av HOTELL & RESTAURANGPROGRAMMET på Björknäsgymnasiet i Boden Är du intresserad av att öppna så många vägar som möjligt inför framtiden? Är du intresserad av att jobba med människor och Livsmedel? Är du intresserad av att jobba utomlands? Är du intresserad av vidare studier på Högskola?

2 Programmets syfte och mål Vi ger eleverna grundläggande yrkeskunskaper inom programområdet. Vi ger en bra grund till fortsatta studier. Vi skapar en bra beredskap för samverkan över nationsgränser, för yrkesliv samt förståelse för andra kulturmönster.

3 Internationalisering Vi arbetar aktivt med internationalisering, vilket innebär utbytesresor och internationella projekt med ett flertal skolor i Frankrike och England. Eleverna har möjlighet att få sin arbetsplatsförlagda utbildning (APU) i ett annat land.

4 Kursplan Kärnämnen 750 poäng Kärnämnen 750 poäng Svenska A+B 200 Engelska A 100 Matematik A 100 Estetisk Verksamhet 50 Idrott & Hälsa 100 Naturkunskap 50 Religionskunskap 50 Samhällskunskap 50 APU sammanlagt 15 veckor under 3 år. Karaktärsämnen Karaktärsämnen Ansvarfull alkoholhantering 50 Arbetsliv 50 Datakunskap 50 Hotell A 50 Kallkök + Varmkök 200 Livsmedel A 50 Hygien 50 Näringslära 50 Projekt & företagande 50 Servering A + B+ C 350 Restaurang + Storkök 200 Bar teknik + Drycker 100 Restaurang påbyggnad 100 Gastronomi 50 Restaurang o storkök 200 Tävlingsmatlagning 50

5 Elisabeth Steen Undervisar i Matlagningskunskap Livsmedelskunskap Svenska Jonas Andersson Undervisar i Matlagningskunskap Projekt & företagande Hotellkunskap Kenneth Vinblad von Walter Undervisar i Matlagningskunskap, Tävlings- matlagning och Gastronomi Dessa lärare arbetar på programmet i ämnet Matlagningskunskap

6 Serveringslärare Catarina Wiklund Undervisar i Servering, Drycker Barteknik och Alkoholhantering Gabriella Rönnqvist Undervisar i Servering, Hygien Näringslära och Svenska

7 Kärnämneslärare Janne Lindberg Undervisar i Samhällskunskap Historia Maria Palovara – Nasi Undervisar i Svenska och Franska

8 Vår Husfru Anneli Landqvist Tar hand om dina kockkläder och ser till att de är rena när du ska ha dem. Svarar i telefon och tar hand om alla bokningar till vår elevrestaurang. Fixar nycklar så du kommer in i ditt skåp i omklädningsrummet. Hon är navet i hjulet så att du som elev och vi lärare har det bra.

9 Fakta och Kvalitetsarbete Vi har ett elevintag på 32 elever. Samliga lärare är behöriga. Vi har nya lokaler, ett nybyggt Restaurangkök och ett Metodkök. Samarbete med Umeå universitet är påbörjat och pågår fortlöpande. Våra elever får lära sig ta ansvar. Våra elever får lära sig att vara delaktiga i undervisningen. Vi har regelbunden dialog med elever och föräldrar för att nå goda studieresultat. Vi har bredd i vår undervisning Matlagning-Servering-Barteknik vilket ger hög kvalité. Vi finns tillhands som stöd när elever får psykosociala problem som påverkar studierna. Elever på programmet känner sig trygga och säkra.

10 Varför välja HR - Programmet Varierande flexibelt arbete. Får möjlighet och tillfälle att arbeta med människor från olika nationaliteter och andra kulturmönster. Får möjlighet att skapa i kök och Matsal. Intressant och stimulerande att arbeta med livsmedel från världens alla hörn. Samarbete och kamratskap i centrum.

11 Välkomna att söka till Hotell och Restaurangprogrammet på Björknäsgymnasiet i Boden

12 Länkar Restaurang Viljan - Bodens kommun Björknäsgymnasiets hemsida - Bodens kommun www.skolverket.se Restaurang Viljan - Bodens kommun Björknäsgymnasiets hemsida - Bodens kommun www.skolverket.se Restaurang Viljan - Bodens kommun Björknäsgymnasiets hemsida - Bodens kommun www.skolverket.se


Ladda ner ppt "En presentation av HOTELL & RESTAURANGPROGRAMMET på Björknäsgymnasiet i Boden Är du intresserad av att öppna så många vägar som möjligt inför framtiden?"

Liknande presentationer


Google-annonser