Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

En presentation av HOTELL & RESTAURANGPROGRAMMET på Björknäsgymnasiet i Boden Är du intresserad av att öppna så många vägar som möjligt inför framtiden?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "En presentation av HOTELL & RESTAURANGPROGRAMMET på Björknäsgymnasiet i Boden Är du intresserad av att öppna så många vägar som möjligt inför framtiden?"— Presentationens avskrift:

1 En presentation av HOTELL & RESTAURANGPROGRAMMET på Björknäsgymnasiet i Boden
Är du intresserad av att öppna så många vägar som möjligt inför framtiden? Är du intresserad av att jobba med människor och Livsmedel? Är du intresserad av att jobba utomlands? Är du intresserad av vidare studier på Högskola?

2 Programmets syfte och mål
Vi ger eleverna grundläggande yrkeskunskaper inom programområdet. Vi ger en bra grund till fortsatta studier. Vi skapar en bra beredskap för samverkan över nationsgränser, för yrkesliv samt förståelse för andra kulturmönster.

3 Internationalisering
Vi arbetar aktivt med internationalisering, vilket innebär utbytesresor och internationella projekt med ett flertal skolor i Frankrike och England. Eleverna har möjlighet att få sin arbetsplatsförlagda utbildning (APU) i ett annat land.

4 Kursplan Kärnämnen 750 poäng Karaktärsämnen Svenska A+B 200
Ansvarfull alkoholhantering 50 Arbetsliv Datakunskap Hotell A Kallkök + Varmkök Livsmedel A Hygien Näringslära Projekt & företagande Servering A + B+ C Restaurang + Storkök Bar teknik + Drycker Restaurang påbyggnad Gastronomi Restaurang o storkök Tävlingsmatlagning Kärnämnen 750 poäng Svenska A+B Engelska A Matematik A Estetisk Verksamhet 50 Idrott & Hälsa Naturkunskap Religionskunskap Samhällskunskap APU sammanlagt 15 veckor under 3 år.

5 Dessa lärare arbetar på programmet i ämnet Matlagningskunskap
Kenneth Vinblad von Walter Undervisar i Matlagningskunskap, Tävlings- matlagning och Gastronomi Jonas Andersson Undervisar i Matlagningskunskap Projekt & företagande Hotellkunskap Elisabeth Steen Undervisar i Matlagningskunskap Livsmedelskunskap Svenska

6 Serveringslärare Catarina Wiklund Gabriella Rönnqvist Undervisar i
Servering, Drycker Barteknik och Alkoholhantering Gabriella Rönnqvist Undervisar i Servering, Hygien Näringslära och Svenska

7 Kärnämneslärare Janne Lindberg Maria Palovara – Nasi Undervisar i
Samhällskunskap Historia Maria Palovara – Nasi Undervisar i Svenska och Franska

8 Vår Husfru Anneli Landqvist Tar hand om dina kockkläder och ser
till att de är rena när du ska ha dem. Svarar i telefon och tar hand om alla bokningar till vår elevrestaurang. Fixar nycklar så du kommer in i ditt skåp i omklädningsrummet. Hon är navet i hjulet så att du som elev och vi lärare har det bra.

9 Fakta och Kvalitetsarbete
Vi har ett elevintag på 32 elever. Samliga lärare är behöriga. Vi har nya lokaler, ett nybyggt Restaurangkök och ett Metodkök. Samarbete med Umeå universitet är påbörjat och pågår fortlöpande. Våra elever får lära sig ta ansvar. Våra elever får lära sig att vara delaktiga i undervisningen. Vi har regelbunden dialog med elever och föräldrar för att nå goda studieresultat. Vi har bredd i vår undervisning Matlagning-Servering-Barteknik vilket ger hög kvalité. Vi finns tillhands som stöd när elever får psykosociala problem som påverkar studierna. Elever på programmet känner sig trygga och säkra.

10 Varför välja HR - Programmet
Varierande flexibelt arbete. Får möjlighet och tillfälle att arbeta med människor från olika nationaliteter och andra kulturmönster. Får möjlighet att skapa i kök och Matsal. Intressant och stimulerande att arbeta med livsmedel från världens alla hörn. Samarbete och kamratskap i centrum.

11 Välkomna att söka till Hotell och Restaurangprogrammet på Björknäsgymnasiet i Boden

12 Länkar Restaurang Viljan - Bodens kommun Björknäsgymnasiets hemsida - Bodens kommun


Ladda ner ppt "En presentation av HOTELL & RESTAURANGPROGRAMMET på Björknäsgymnasiet i Boden Är du intresserad av att öppna så många vägar som möjligt inför framtiden?"

Liknande presentationer


Google-annonser