Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

HUSBYGGE Av Percy och Marianne Lärarhögskolan 2005.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "HUSBYGGE Av Percy och Marianne Lärarhögskolan 2005."— Presentationens avskrift:

1 HUSBYGGE Av Percy och Marianne Lärarhögskolan 2005

2 HUSET FRAMIFRÅN Huset är byggt av många olika materiel för att visa att det går att bygga med det mesta. Bara fantasin sätter gränser! Taket är bara byggt över halva huset för att det ska vara lättare att se in.

3 INSYN Detta är ingången till huset. Du tittar in genom en murad vägg till hallen. Du kan se spegeln och byrålådan av tändsticksaskar med utdragningsbara lådor.

4 HALLEN Visst är hallen fin med den gula mattan? Trappan är gjord av klippta blå plastbitar med mellansteg av kapade rundstavar. På golvet ligger det kartong som ska se ut som trägolv.

5 KÖKET Köksinredningen är gjord av frigolit med plastpärlor som handtag. Bordet är en mjölkkartong och stolarna är filmrulleförpackningar. På golvet lade vi orange plast som matta.

6 VARDAGSRUM Vardagsrummet är möblerat med soffor gjorda av skumgummi. Takfläkten är gjord av glasspinnar som är påklistrade på en motor. Golvet är gjort av en riktig korkmatta.

7 MURAD GAVEL Det tog 1 1/2 timme att mura väggen som är 20x30 cm. Två gånger höll vi på att riva väggen innan den hade torkat. Som tur var kunde vi räta upp den igen, fast den blev ändå lite sned!

8 ANDRA GAVELN Husets ena gavel fick två olika fönsteröppningar. Den översta fönsteröppningen är gjord av en delad gummislang. Fönsteröppningen på nedre plan fick lister av trä.

9 BAKSIDAN Vi satte in två 4,5V batterier för att kunna driva de tre lamporna och takfläkten i huset. De två våningarna kan tändas separat, då varje våning har sin egen strömbrytare.


Ladda ner ppt "HUSBYGGE Av Percy och Marianne Lärarhögskolan 2005."

Liknande presentationer


Google-annonser