Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Syfte med kampanj: Alla ska veta att Swegon erbjuder har ett nytt modulaggregat Målgrupp: Konsulter Syftestexterna som följer är tänkta att förklara vad.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Syfte med kampanj: Alla ska veta att Swegon erbjuder har ett nytt modulaggregat Målgrupp: Konsulter Syftestexterna som följer är tänkta att förklara vad."— Presentationens avskrift:

1 Syfte med kampanj: Alla ska veta att Swegon erbjuder har ett nytt modulaggregat Målgrupp: Konsulter Syftestexterna som följer är tänkta att förklara vad vi vill säga med bilden, och är en grund utifrån var och en får skapa sitt eget manus. I syftestexterna finns även en mängd fakta, förslag på frågeställningar etc. till din hjälp.

2 ? Syfte med bild: Syftet är att få åhörarna att förstå att GOLD passar i dom allra flesta anläggningar. Men i vissa fall så har man mer speciella önskemål så som i t ex läkemedelsindustrin, allmän industrin och sjukhus där man har lite hårdare krav på hölje och mått osv. Vi använder metaforen kläder, där de flesta av oss hittar klädstorlekar som passar i butik. Men att en del kanske behöver ta en skräddare till hjälp för att få kläder som passar och det är de vi vill spegla med den långa killen som har för korta byxor och ärmar på sin kostym. Förslag på upplägg: Idag när man går in i en bättre klädbutik så finns de kläder som passar dom allra flesta. Små storlekar, stora storlekar, olika färgval, olika pris nivåer etc. Och det kan vi associera till vår bransch med Swegons GOLD-aggregat som täcker upp till ca 90% av marknaden när det gäller luftbehandlingsaggregat. Så har vi den här långa killen i klädbutiken, som vanliga storlekar sitter mindre bra på, låt säga 10% av kunderna, han måste alltså få special hjälp…

3 Skräddarsytt modulaggregat
Syfte med bild: Att introducera Swegons nya modulaggregat AT-4. Nu har vi möjlighet att skräddarsy ett aggregat efter de önskemål och behov som finns. Ge också en bakgrund till AL-KO Therm och AT-4, att tillverkning sker i södra Tyskland (ca 10 mil från München) och att vi tradar aggregaten. Dock är det viktigt att betona att det är ett nära samarbete mellan Swegon och AL-KO Therm. Swegon har exempelvis personal på plats i Tyskland. Ställ gärna frågor till åhörarna, t ex: ”Vad är viktigt för Er när ni börjar titta på ett modulaggregat?”. Skriv gärna upp detta på whiteboard/blädderblock och återkoppla i slutet. Skräddarsytt modulaggregat

4 Syfte med bild: Bevandra åhörarna i AT-4:as storleksprogram Fakta/bakgrund: 24 standardstorlekar Flödesområde upp till m3/h (=32 m3/s) Vid behov kan större aggregat byggas.

5 Hur vill du ha det? Syfte med bild:
Här ska åhörarna få en inblick i hur flexibelt aggregatet är, dessa bilder är hämtade ur Klimasoft. Åhörarna ska också veta att de är vi som kommer att göra datakörningarna åt kunderna eftersom de finns oändligt många möjligheter att bygga ett aggregat, vilket betyder att de tar tid och energi att lära sig. Vi tittar därför närmare på hur en fläktdel kan utformas och vilka valmöjligheter som finns. Tips! Om någon frågar efter att få tillgång till Klimasoft, så finns det ingen konsultversion tillgänglig för Sverige i dagsläget. Men förhoppningsvis kan det ses som en fördel att Swegon gör körningarna och konsulten kan spara tid. Vi kan även skicka DXF-filer i 3D. Förklaring till bilderna: 1-Fläktval, här med kammarfläkt med tillhörande sugkammare. Aggregatet är uppbyggt med ramverk. Ett ramverk som går att få i olika material såsom std. galv alternativt lackerat (lika paneler RAL7001), aluminium eller rostfritt. Patenterad termisk isolering för att minimera köldbryggor. 2-Med genererat hölje. Längder uppbyggt på s.k. rastermått där varje raster=76.5 mm. Komponenter väljs först, därefter höljet, vilket gör att längderna optimeras. 3-Ändrad dörrkonfiguration (dubbeldörr med lätt demonterbar mittstolpe) 4-Nu med X-knäckt bottentråg med dränering i ”lågt läge”. Dropptråget är nedsänkt i balkramen vilket samtidigt ger en slät invändig yta utan dräneringstråg med höga vassa kanter samt dräneringsledning utdragen i balkramen. Risken för stående vatten i aggregatet undviks. 5-Dränering på aggregatets baksida. 6-Respektive panel välj med önskat materialval (här rostfri panel invändigt på bakre panel, markerad gul). Std. lackerat in- och utvändigt i RAL 7001 alt. invändigt i rostfritt eller rostfritt syrafast. 7-Här har vi av någon anledning önskat inspektionsdörrar från två håll. (Takpanelen bortplockad för att vi ska få bättre överblick.) 8-Luftutlopp uppåt 9-Kompletterat med kylbatteri på utlopp och i detta fallet även med droppavskiljare då hastigheten i detta fallet är 3m/s 10-Breddat kylbatteri på trycksidan. Nu har vi fått ner lufthastigheten till 2.45 m/s och kan därför utelämna droppavskiljaren. 11-Slutligen i detta fallet har vi kompletterat med påmonterad frekvensomformare, belysning med lågenergi samt inspektionsfönster. 12-KLART

6 Hur vill du ha det? Med genererat hölje (där programmet väljer lämplig konfiguration).

7 Hur vill du ha det? Ändrad dörrkonfiguration (dubbeldörr med lätt demonterbar mittstolpe).

8 Hur vill du ha det? Nu med X-knäckt bottentråg med dränering i ”lågt läge”. Dropptråget är nedsänkt i balkramen vilket samtidigt ger en slät invändig yta utan dräneringstråg med höga vassa kanter samt dräneringsledning utdragen i balkramen.

9 Hur vill du ha det? Dränering på aggregatets baksida.

10 Hur vill du ha det? Respektive panel välj med önskat materialval (här rostfri panel invändigt på bakre panel, markerad gul).

11 Hur vill du ha det? Här har önskas inspektions-dörrar från två håll.
(Takpanelen bortplockad för att vi ska få bättre överblick.)

12 Hur vill du ha det? Luftutlopp uppåt.

13 Hur vill du ha det? Kompletterat med kylbatteri på utlopp och i detta fallet även med droppavskiljare då hastigheten i detta fallet är 3m/s.

14 Hur vill du ha det? Breddat kylbatteri på trycksidan. Nu har vi fått ner lufthastigheten till 2.45m/s och kan därför utelämna droppavskiljaren.

15 Hur vill du ha det? Slutligen i detta fallet har vi kompletterat med påmonterad frekvens-omformare, belysning med lågenergilampa samt inspektionsfönster.

16 Hur vill du ha det? Klart!

17 Fläktar Kammarfläkt/Axialfläkt Radialfläkt Motor av typ EC m fl.
Frekvensomformare Syfte med bild: Förklara att vi har väldigt många fläktval med exempelvis olika storlekar av fläkthjul, vilket gör att det blir lättare att optimera fläkten. Framförallt kammarfläkten när man ex. har VAV-anläggningar. EC-motorer finns endast upp till 3 kW. Fakta/bakgrund: Fläktfabrikat Gebhart. Radialfläktar, kammarfläkt, kammarfläkt duo (special på svenska marknaden) Motor i olika klasser och utförande. Bl. a. standard eller EFF1, olika motorfabrikat. Standard är dock Siemens, påmonterad frekvensomformare (Danfoss VLTFCM300 ), påmonterad utvändig frekvensomformare med intern eldragning (Danfoss VLT6000HVAC).

18 Värmeväxlare Roterande RECOnomic Batteri Platt Syfte med bild:
Visa valmöjligheterna av olika växlartyper. Roterande värmeväxlare: Swegons patenterade RECOnomic finns i AT-4 – ytterligare ett ”bevis” på hur nära samarbete Swegon och AL-KO Therm har. Alternativ: Rotor med fuktåtervinning. Rotor med epoxybehandling. Rotor integrerad i aggregathölje. Styrning av rotormotor. Varvtalsreglering inbyggd och intern eldragning klart. Batterivärmeväxlare: Många olika batterival som t ex 1.8-6mm lamelldelning, även FULLFACE och MAXFACE vilket innebär att batterikroppen breddas för att reducera hastigheter och tryckfall samt öka verkningsgraden. Skarvfria kopparrör med mekaniskt påpressade aluminiumlameller. Inbyggd i hölje av varmförzinkad stålplåt. Alternativ: Värmerör/lameller av varmförzinkad/rostfritt. Plattvärmeväxlare: Olika dimensioner samt lamelldelningar vilket gör att optimering av verkningsgrad/tryckfall underlättas. Alternativ: Värmeväxlare av korrosionsbeständig aluminium. Kondensvattentråg i rostfritt Avloppsrör i Ø 40 mm PVC-plast – utdragen via bottenbalk. Vattenlås som tillbehör. By pass-spjäll för sommardrift och påfrysningsskydd. Droppavskiljare av temperaturbeständig polypropylen-plast, utdragbar.

19 Funktionsdelar Spjäll Kylbatteri Värmebatteri Filter Ljuddämpare
Evaporativ kyla Blandningsdelar Syfte med bild: Visa de olika funktionsdelarna. Spjäll: Galvat, lackerat, rostfritt, rostfritt syrafast, med- eller utan isolerade spjällblad, typ 3 eller typ 4. Batterier: Kylbatteri med vatten och DX, värmebatterier vatten eller el, kondensor, förångare. Filter: Filterklasser G3-F9, H11, H13 med excentertätning i galvat, målat eller rostfritt. Byte från ren alt. smutsig sida. Ljuddämpare: Med utdragbara bafflar som tillval, 5 spaltbredder (53, 60, 75, 90 eller 106mm). 7st olika baffellängder (612, 918, 1224, 1530, 1836, 2142 eller 2448mm) Befuktare: 65-95%, med eller utan stegreglering. Blandningsdelar: I alla tänkbara utförande (spjäll i sida, uppifrån, gavel, i botten)

20 Syfte med bild: Att förklara att vi nu kan vara med i projekt såsom läkemedelsindustri, sjukhus etc. – miljöer som ställer speciella krav på ventilationsutformningen, eftersom AT-4 har så många valmöjligheter. Dvs. syrafast, rostfritt och lackat ut och invändigt, ja kort sagt det man vill ha. Fakta/bakgrund – hygienutförande: Hygienutförande kan erhållas som variant. Allt material uppfyller hälsokrav och motverkar mikrobiologisk tillväxt Plana invändiga ytor ur hörn eller kanter Paneler och dörrar invändigt pulverlackerade eller i rostfritt stål Microbiologiskt motståndskraftiga (biostatiska) filtermaterial Låg risk för kondensutfälling Alla sektioner är lättåtkomliga, har belysning, inspektionsdörrar och inspektionsfönster Alla komponenter rengörs på fabrik och täcks med plastfolie för transport.

21 Skräddarsytt modulaggregat
Syfte med bild: Med den här bilden vill vi illustrera att AT-4 kan skräddarsys efter önskemål och krav. Skräddarsytt modulaggregat

22 Komfort Design Funktion Organisation Syfte med bild:
Presentera att Swegon nu har ett komplett produktsortiment för bostadsventilation. Berätta om att Swegon förvärvat ett företag, Ilto, med produktion i Finland. Ilto är ett etablerat och marknadsledande företag i Finland. Komfort: Till- och frånluft med FTX är ger överlägsen komfort Design: I hemmet är det viktigt med design, vi erbjuder designade produkter Funktion: Enkelt och funktionellt Organisation: Inom Swegon har vi byggt upp en organisation för att kunna bemöta förfrågningar. Fakta/bakgrund: Swegon har gjort en medveten satsning på produkter för bostadsventilation. Dels ett förvärv av en fabrik som specialiserat sig på bostadsprodukter, men även utveckling av nya produkter. Swegon kan vi erbjuda flera olika systemlösningar för bostadsventilation.

23 Värmeåtervinnings-aggregat
Syfte med bild: Presentera aggregatsortimentet ILTO för lägenhetsvis FTX-ventilation. Ett brett sortiment av olika storlekar och olika typer av värmeväxlare. Fakta/bakgrund: ILTO Toppanslutna aggregat i vitlackerat utförande. För luftmängder mellan 30 – 250 l/s. 3 olika värmeväxlare (presenteras i kommande bilder)

24 Spiskåpor ILMO Intelle ILMO 2002 ILMO SV Syfte med bild:
Presentera produktgruppen Spiskåpor och dess olika användningsområden. Fakta/bakgrund: ILMO Intelle är en designkåpa som samkörs med luftbehandlingsaggregatet. I rostfritt med rökfärgad glasskiva som tillbehör. Två st halogenlampor, timerautomatik och kan styra takfläkt eller FTX-aggregat. ILMO SV - ett enklare utförande av ILMO Intelle. ILMO KTL - spiskåpa för flerbostadshus, som ansluts till tryckstyrt frånluftssystem. Forcering via mekanisk timer, lysrörsbelysning, tvättbart fettfilter, vit eller rostfri. Både för nybyggnad och renovering. ILMO kryddhyllefläkt, alltså kåpa med inbyggd fläkt. Fettfilter, lysrörsbelysning, 4-fläkthastigheter, 2-anslutningsstosar för anslutning av kanaler från wc, badrum mm. ILMO 2002 ILMO SV

25 Spiskåpor och luftdon Syfte med bild:
Presentera produktgruppen Spiskåpor och Luftdon och dess olika användningsområden. Fakta/bakgrund: ILMO Intelle är en designkåpa som samkörs med luftbehandlingsaggregatet. I rostfritt med rökfärgad glasskiva som tillbehör. Två st halogenlampor, timerautomatik och kan styra takfläkt eller FTX-aggregat. ILMO SV - ett enklare utförande av ILMO Intelle. ILMO KTL - spiskåpa för flerbostadshus, som ansluts till tryckstyrt frånluftssystem. Forcering via mekanisk timer, lysrörsbelysning, tvättbart fettfilter, vit eller rostfri. Både för nybyggnad och renovering. ILMO kryddhyllefläkt, alltså kåpa med inbyggd fläkt. Fettfilter, lysrörsbelysning, 4-fläkthastigheter, 2-anslutningsstosar för anslutning av kanaler från wc, badrum mm. Luftdon: Här är design, alltså kombination av rätt utseende och god funktion i fokus. Vår utvecklingsavdelning har samarbetat med designers för att kunna möta marknadens krav på estetisk form. Tilluftsdon Bostad (5-20 l/s) Rektangulärt tilluftsdon för vägg- eller takmontage. Ställbar spridningsbild. Renblåsningsfunktion. Kanalanslutning Ø 100 mm. EXC – frånluftsdon (10-80 l/s) Ccrkulärt frånluftsdon i lackerad stålplåt. Reglerbart och låsbart. För kanaler Ø 100, 125, 160, 200 mm.

26 Komfort Design Funktion Syfte med bild:
Att sammanfatta produktsortimentet för bostadsventilation, samt presentera kontaktvägarna på våra regioner.

27 Försäljning Syfte med bild:
Presentera Swegon som företag, och visa på vilken stor utbreddning vi faktiskt har idag i Europa men också börjar etablera oss i övriga världen. Fakta/bakgrund: Swegon säljer sina produkter i cirka 40 länder. I Sverige finns ett rikstäckande nät av egna kontor. I Norden har Swegon flera egna kontor via helägda dotterbolag i Finland, Danmark och Norge. I Europa finns egna dotterbolag i Belgien,Tyskland, Österrike, Storbritannien, Frankrike, Holland, Italien, Schweiz, Spanien, Tjeckien, Ungern och Polen. I övriga länder sköts försäljningen av kontrakterade partners. Utanför Europa har Swegon eget dotterbolag i Dubai samt partner i Israel.

28 Fabriker Arvika Kvänum Tomelilla Syfte med bild:
Presentera Swegon som företag, och visa på vilken stor utbreddning vi faktiskt har idag i Europa men också börjar etablera oss i övriga världen. Fakta/bakgrund: Swegon har fabriker i Arvika, Kvänum, Tomelilla och S:t Karins Arvika ligger i Värmland, känt för storslagen natur med vackra sjöar och stora skogar. Kvänum ligger på den så kallade Varaslätten, ett utpräglad jordbrukslandskap och milsvida slätter. Kvänum tillhör Västra Götaland och ligger ca 25 km söder om Skara. Tomelilla ligger nära Ystad i Skåne. Landskapet här i Sveriges sydligaste delar är typiskt böljande och frodigt. S: Karins (Kaarina på finska) ligger nära Åbo i södra Finland. ILTO Air, S:t Karins, Finland AL-KO Thern, Jettingen-Scheppach, Tyskland


Ladda ner ppt "Syfte med kampanj: Alla ska veta att Swegon erbjuder har ett nytt modulaggregat Målgrupp: Konsulter Syftestexterna som följer är tänkta att förklara vad."

Liknande presentationer


Google-annonser