Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Högtider Islam firar sina högtider 11 dagar innan jul. Under högtiderna så äter man mycket god mat. Det mesta man äter är sötsaker och torkad frukt.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Högtider Islam firar sina högtider 11 dagar innan jul. Under högtiderna så äter man mycket god mat. Det mesta man äter är sötsaker och torkad frukt."— Presentationens avskrift:

1 Högtider Islam firar sina högtider 11 dagar innan jul. Under högtiderna så äter man mycket god mat. Det mesta man äter är sötsaker och torkad frukt.

2 Minaret Minaret är en stort högt torn som står bredvid moskéer i Islam. I det tornet står man och ropar ut när det är bön. För i tiden var det än man som ropade när det var bön men nu är det oftast cd spelare som spelar bönetiderna.

3 Profet Muhammed var en profet som fåt i uppdrag att sprida vidare och berätta vad gud vill med dem 6233 verserna av ängeln Gabriel.

4 Imam Alla böner leds av en imam som står i Nischen som är en fördjupning i vägen. Men på den viktigaste bönen (Fredagsbönen) så sitter ha i trappan för att höras och synas extra bra.

5 Ramadan Ramadan är en fastemånad. Det betyder att man fastar på att dricka och äta, i familjerna om man är muslim. När man fastar i familjerna så behöver inte den yngsta fasta. När man fastar så fastar man så länge solen är uppe. Man fastar för att man ska känna medlidande till de fattiga, man vill också ge sin uppmärksamhet till gud. När ramadan pågår samlas familjer och vänner för att äta och ha det trevligt.

6 De fem pelarna Den första pelaren: Är trosbekännelsen måste man läsa varje dag. Den andra pelaren: Betyder att man måste be till gud fem gånger om dagen varsomhelst men helst med andra människor. Den tredje pelaren: Den är att man måste ge bort 2,5% av ens sparande varje år. Den fjärde pelaren: Är fastan som betyder att man inte får äta eller dricka under dagen. Den femte pelaren: Det kommer 2,3 miljoner muslimer som Muhammed bjöd in innan han dog.

7 Mecka Mecka är en känd stad inom Islam för det var i den staden som Muhammed var innan han dog.

8 Moské En moské är en kyrka där man ber till gud. Alltid vid en moské står ett stort torn där man ropar ut man ska be. Ett sånt torn kallas Minaret, men nu för tiden så är det oftast en bandspelare. På toppen på en moské är det alltid halvmåne. En muslim ber 5 gånger om dagen man kan också be på olika ställen än i moskén tillexempel på jobbet, i affären eller hemma. Men man ska helst be i moskéer. Det är oftast männen som ber för kvinnor behöver inte be. I en moské sitter man inte på stolar utan man sitter på golvet och ber.

9 Muslim Islam är den näst största religionen, och om man bor där så är man muslim. Ordet muslim betyder underkastelse.

10 Vallfärd Vallfärd är en resa till en väldigt religiös plats. För muslimer är det till mecka. Dit ska man resa en gång i livet.

11 Koranen Koranen är dem 6233 verserna som Muhammed fick av ängen från gud.

12 Allah Allah är muslimernas namn för gud, och man ska lyda guds vilja.

13 Halvmåne Det är muslimernas märke, som sitter längst upp på moskén.


Ladda ner ppt "Högtider Islam firar sina högtider 11 dagar innan jul. Under högtiderna så äter man mycket god mat. Det mesta man äter är sötsaker och torkad frukt."

Liknande presentationer


Google-annonser