Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hekla. Hekla är Islands mest kända vulkan och en av de mest aktiva. Den är 1491 m hög.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hekla. Hekla är Islands mest kända vulkan och en av de mest aktiva. Den är 1491 m hög."— Presentationens avskrift:

1 Hekla

2 Hekla är Islands mest kända vulkan och en av de mest aktiva. Den är 1491 m hög.

3 Det isländska verbet hekla betyder virka. Under Vikingatiden virkade man huvor av vit ull. Namnet Hekla kommer från att Hekla är under ett permanent snötäcke som liknar en huva. Det isländska verbet hekla betyder virka. Under Vikingatiden virkade man huvor av vit ull. Namnet Hekla kommer från att Hekla är under ett permanent snötäcke som liknar en huva.

4 Hekla har haft ca 20 utbrott sedan 1104. Hekla har haft ca 20 utbrott sedan 1104. Efter utbrottet 1104 började hemska historier cirkulera om Hekla och folk började tro att helvetets port fanns i Hekla om inte helvetet självt.

5 Under utbrottet 1341 hade folk som färdats till Hekla hört svarta fåglar komma från kratern. Under utbrottet 1341 hade folk som färdats till Hekla hört svarta fåglar komma från kratern.

6 Det var vulkaniska bomber som singlade genom luften och det visslade ljudet kom från avgasningen av bomberna. Det var vulkaniska bomber som singlade genom luften och det visslade ljudet kom från avgasningen av bomberna. Det tolkades som ett tecken på att de fördömdas själar led i helvetet.

7 1510 trodde folk att de såg kung Hans själ i vulkanen. Detta stärkte tron om att helvetet fanns i Hekla.

8 Om Hekla fortsätter följa sin senaste mönster kan vi kanske vänta på ett nytt utbrott år 2010!

9 Skapare: Isolde Grevenioti Takk fyrir!


Ladda ner ppt "Hekla. Hekla är Islands mest kända vulkan och en av de mest aktiva. Den är 1491 m hög."

Liknande presentationer


Google-annonser