Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

E L PRESENTE Nutid Gabriela Beltrán. - AR VERB Hablar – att prata Nadar – att simma Cenar – att äta middag Trabajar – att jobba Estudiar – att studera.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "E L PRESENTE Nutid Gabriela Beltrán. - AR VERB Hablar – att prata Nadar – att simma Cenar – att äta middag Trabajar – att jobba Estudiar – att studera."— Presentationens avskrift:

1 E L PRESENTE Nutid Gabriela Beltrán

2

3 - AR VERB Hablar – att prata Nadar – att simma Cenar – att äta middag Trabajar – att jobba Estudiar – att studera Terminar – att sluta

4 - AR Yo Tú Él,ella, usted Nosotros Vosotros Ellos, ellas, ustedes hablo hablas habla hablamos habláis hablan

5 -ER VERB - Comer – att äta - Leer – att läsa

6 - ER Yo Tú Él, ella, usted Nosotros Vosotros Ellos, ellas, ustedes como comes come comemos coméis comen

7 -IR VERB Vivir – att bo Sufrir – att lida Escribir – att skriva

8 -IR Yo Tú Él, ella, usted Nosotros Vosotros Ellos, ellas, ustedes vivo vives vive vivimos vivís viven

9 U NDANTAG : SER, ESTAR, TENER

10 - SER: ATT VARA, BESKRIVANDE, BESTÅENDE Soy = jag är Eres =du är Es = han/hon, den/ Ni är Somos =vi är Sois = ni är Son = de är Ejemplo: Soy una chica = jag är en tjej ( jag är en tjej och kommer förmodligen alltid vara en tjej).

11 E STAR – ATT VARA, BEFINTLIGHET, TILLFÄLLIGT Estoy = jag är Estás = du är Está = Han/hon/den/Ni är Estámos = vi är Estáis = ni är Están = de är Ejemplo: Estoy enamorada /o = jag är kär ( att vara kär är en tillfällighet, man kan sluta vara kär när som helst). Estoy en la parada del bús = jag är på busshållplatsen ( jag befinner mig just nu på busshållplatsen.

12 T ENER – ATT HA Tengo Tienes Tiene Tenemos Tenéis Tienen Ejemplo: Tengo 15 años = jag är 15 år (OBS! På spanskan HAR man ett antal år, man ÄR INTE ett viss ålder).


Ladda ner ppt "E L PRESENTE Nutid Gabriela Beltrán. - AR VERB Hablar – att prata Nadar – att simma Cenar – att äta middag Trabajar – att jobba Estudiar – att studera."

Liknande presentationer


Google-annonser