Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Detta är en introduktion till ROBIS systemet Innehåll

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Detta är en introduktion till ROBIS systemet Innehåll"— Presentationens avskrift:

1 Detta är en introduktion till ROBIS systemet Innehåll
ROBIS Introduktion Detta är en introduktion till ROBIS systemet Innehåll 1 : ROBIS System beskrivning 2 : ROBIS Användarmanual

2 1 : ROBIS System beskrivning
Remotely Operated Blast Initiation System ROBIS systemet är byggt för att initiera stötvågs system. Med ROBIS kan sprängaren avfyra salvan från det ställe den anser lämpligast genom att systemet är radiostyrt. Det betyder att sprängaren kan avfyra salvan från ett säkert ställe där man samtidigt har god översyn över sprängområdet.

3 1 : ROBIS System beskrivning
ROBIS innehåller 2 delar Mottagare I denna kopplar man in slangen från salvan och mottagaren initierar salvan. Sändare Denna används för att fjärrutlösa salvan.

4 1 : ROBIS System beskrivning
De 2 enheterna kommunicerar via 2-vägs digital radiolänk I och med att kommunikationen förs via digital radiolänk säkerställes att systemet är helt säkert från störningar från övrig radiotrafik. 2-VÄGS RADIO LÄNK

5 1 : ROBIS System beskrivning
Power: Visar att mottagaren är på. MOTTAGAREN Low Battery: Visar att batteriet behöver bytas i mottagaren. Armed: Visar att systemet är redo för avfyrning. In Range: Visar att sändare & mottagare har kontakt. ON / OFF: Av & på funktion för mottagaren.

6 1 : ROBIS System beskrivning
MOTTAGAREN Antenn fäste Antenn indikator Elektrod & fäste för daveytube slangen Batteri hållare

7 1 : ROBIS System beskrivning
Armed: Visar att systemet är redo för avfyrning. SÄNDAREN Low batt TX: Visar att batteriet är svagt på sändaren. In Range: Visar att mottagare & sändare har kontakt. Power: Visar att sändaren är på. Low Batt RX: Visar att batteriet är svagt på mottagaren. Arm knapp: Laddar upp system vid avfyrning. Fire knappen: Avfyrar salvan. ON / OFF: Av & på funktion för sändaren.

8 2 : ROBIS Användarmanual
Steg 1 Ställ mottagaren på en säker plats så att den inte kan skadas under sprängning. Dra daveytube-slangen från uppstartshålet över till mottagaren. Kontrollera att området för sprängning är säkert. Starta mottagaren samt sändaren och kontrollera att du har kontakt mellan de båda. Stäng av sändaren.

9 2 : ROBIS Användarmanual
Steg 2 Klipp bort 0,5 m av daveytubeslangen för att säkerställa att det inte har inträffat något i änden av slangen och säkerställ att eventuell förslutningen klipps bort på slangen. Klipp slangen så rakt som möjligt för att säkerställa att slangen får en korrekt position på elektroden. Använd verkyget som skickas med ROBIS enheten vid leverans.

10 2 : ROBIS Användarmanual
STEG 3 När sprängområdet är utrymt koppla slangen till elektroden på mottagaren. Insert 5mm

11 2 : ROBIS Användarmanual
Steg 4 Positionera dig så att du säkert kan avfyra salvan. Starta sändaren. Kontrollera att Ni har kontakt med mottagaren (In Range lyser). Om kommunikation inte fungerar byt position.

12 2 : ROBIS Användarmanual
Steg 5 När Ni är redo för avfyrning tryck in “Arm knappen” tills Ni får fast sken på armed indikatorn (ca 3 sek). Om Ni släpper “Arm knappen” laddar systemet omedelbart ner och går in i säkert läge. Vid ny uppladdning tryck åter in “Arm knappen” tills armed indikatorn lyser rött. Nu är systemet redo för avfyrning För avfyrning tryck in “Fire knappen” medans Ni fortfarande håller “Armed knappen” intryckt. Håll båda intryckta till salvan är skjuten.

13 2 : ROBIS Användarmanual
Steg 6 När salvan är avfyrad stäng av sändaren på On / Off knappen När Ni plockar upp mottagaren glöm INTE att stänga av maskinen på On / Off knappen.


Ladda ner ppt "Detta är en introduktion till ROBIS systemet Innehåll"

Liknande presentationer


Google-annonser