Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Wakeboard Wakeboard är en brädsport som liknar skateboard och snowboard men man åker på vatten i stället för asfalt eller snö. Det kan även beskrivas som.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Wakeboard Wakeboard är en brädsport som liknar skateboard och snowboard men man åker på vatten i stället för asfalt eller snö. Det kan även beskrivas som."— Presentationens avskrift:

1 Wakeboard Wakeboard är en brädsport som liknar skateboard och snowboard men man åker på vatten i stället för asfalt eller snö. Det kan även beskrivas som en kombination av vattenskidor, surfning och snowboard. Åkaren står på en bräda med bindningar av "snowboard- modell" och dras med en lina efter en båt. Brädan styrs dels genom hur man riktar den (den har fenor på undersidan) dels genom hur kanterna skär vattenytan I och med dessa styrmetoder kan åkaren passera långt utanför svallvågen, ta sats, och i snabb takt åka in mot densamma och hoppa, volta och utföra diverse konster.

2 Wakeboardbåtar Wakeboard går att åka efter i stort sett alla båtar som orkar dra åkaren i tillräcklig hastighet för att man ska kunna stå på vattnet. För att mer komplicerade trick skall kunna utföras krävs att åkaren får tillräcklig höjd i upphoppet vilket kräver en stor våg. Vid åkning på högre nivå och vid tävling används därför i stort sett uteslutande båtar specialbyggda för wakeboard

3 Wakeskate Wakeskate är en brädsport på vatten mer i stil med skateboard men här används en mindre bräda än Wakeboarden. En wakeskate har inga bindningar, utan åkaren står på brädan antingen barfota eller med (ofta speciella) skor.

4 Här kommer några kända wakeboard-åkare

5 Shaun Murray Fakta på nästa sida

6 Shaun Murray Shaun Murray föddes den 28 april 1976 i Mission Viejo, Kalifornien, och började med vattenskidor vid 8 års ålder. År 1988 flyttade han med sin familj till Lake St Louis, Missouri, där han finslipat sina färdigheter som en medlem av Lake St Louis Water Ski Club. Efter examen på high school, flyttade han till Florida för att tävla för Florida Southern College Ski Team och lära skidåkning på Benzel skidskola. Murray bestämde att han skulle ta en termin ledigt från skolan för att fokusera på wakeboard. Men när han blev bättre fick han stipendier och anslöt till några av de största lagen i sporten. Hans karriär tog fart och han har fortfarande inte varit tillbaka till skolan på grund av hans framgång. Han är just nu regerande världsmästare.

7 Caroline ”Carro” Djupsjö Caroline har gått på wakeboardgymnasium och älskar att åka wakeboard, hon gillar också att tävla och har bl.a. vunnit SM och EM i wakeboard flera gånger. Hon tycker om värme och åker gärna till Florida eller någon annan varm plats för att åka wakeboard när det är för kallt i Sverige. Hon gillar lättåkta wakeboards och snygga sköna varma våtdräkter. Hon tycker att fler tjejer borde åka wakeboard.


Ladda ner ppt "Wakeboard Wakeboard är en brädsport som liknar skateboard och snowboard men man åker på vatten i stället för asfalt eller snö. Det kan även beskrivas som."

Liknande presentationer


Google-annonser