Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Olika vinklar Bilder kan framställas ur olika vinklar. Du kan genom att framställa bilder ur olika vinklar få samma objekt att ge olika uttryck. På följande.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Olika vinklar Bilder kan framställas ur olika vinklar. Du kan genom att framställa bilder ur olika vinklar få samma objekt att ge olika uttryck. På följande."— Presentationens avskrift:

1

2 Olika vinklar Bilder kan framställas ur olika vinklar. Du kan genom att framställa bilder ur olika vinklar få samma objekt att ge olika uttryck. På följande bilder kan ni läsa om värdeperspektivet, grodperspektivet och fågelperspektivet.

3 Värdeperspektiv Med värdeperspektiv menar man att den person i bilden som är ”huvudperson” avbildas större en de andra personerna. Det behöver inte betyda att den personen i verkligheten är längre eller större. Perspektivet används för att visa att ”huvudpersonen” har större betydelse än de andra. Har du tänkt på att det är vanligt att sångare i musikgrupper står längst fram och avbildas större än de andra i gruppen?

4 Grodperspektiv En bild som framställs ur ett grodperspektiv är jämförbara med hur en groda som sitter på marken och tittar uppåt ser sin omgivning. Grodperspektivet används då man vill att objektet i bilden ska upplevas som stora, maktfulla och/eller hotfulla.

5 Fågelperspektivet Fågelperspektivet är motsatsen till grodperspektivet och är såklart jämförbart med hur en fågel som flyger i luften ser sin omgivning. Trots att fågeln tittar på samma sak som grodan upplever den säkert inte saken på samma sätt. Objekt som framställs ur fågelperspektivet brukar uppfattas som små och ibland underlägsna.

6


Ladda ner ppt "Olika vinklar Bilder kan framställas ur olika vinklar. Du kan genom att framställa bilder ur olika vinklar få samma objekt att ge olika uttryck. På följande."

Liknande presentationer


Google-annonser