Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ekosystem, repetition. Ekosystem kan beskrivas utifrån levande och ej levande faktorer. Det finns ekosystem på land och det finns ekosystem i vatten.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ekosystem, repetition. Ekosystem kan beskrivas utifrån levande och ej levande faktorer. Det finns ekosystem på land och det finns ekosystem i vatten."— Presentationens avskrift:

1 Ekosystem, repetition. Ekosystem kan beskrivas utifrån levande och ej levande faktorer. Det finns ekosystem på land och det finns ekosystem i vatten.

2 Stora ekosystem Barrskog, som Taigan. Öknar, som Sahara.
Gräs-slätter, som den afrikanska savannen. Djungel, som i Amazonas. Hav, salta vatten t.ex. Stilla havet. Sjöar, sött vatten som t.ex. Vänern. Floder, som Gula Floden. Bergskedjor, som Hiamalaya.

3 Kretslopp Energi De ej levande faktorerna i ett ekosystem går runt i kretslopp. 1 Vattnets kretslopp. 2 Kolets kretslopp. 3 Jorden och bergens kretslopp. De levande faktorerna i ett ekosystem fördelar energi på olika sätt. 1 Producenter och konsumenter. 2 Näringskedjor visar förenklat vem som äter vem och var energin kommer ifrån. 3 Näringsvävar visar hur komplicerat verkligheten är. 4 Näringspyramider visar hur mycket energi som går åt för varje steg i en näringskedja.

4 Vattnets kretslopp Regn/flytande vatten Moln/kondensation
Vattnet rinner tillbaka till sjön. Avdunstning

5 Kolets kretslopp =förbränning


Ladda ner ppt "Ekosystem, repetition. Ekosystem kan beskrivas utifrån levande och ej levande faktorer. Det finns ekosystem på land och det finns ekosystem i vatten."

Liknande presentationer


Google-annonser