Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ljus Gör så att vi kan se!. Ljuskällor En ljus källa är något som avger ljusstrålar. Våran största ljus källa är solen ljusets hastighet är 300 000 km/s.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ljus Gör så att vi kan se!. Ljuskällor En ljus källa är något som avger ljusstrålar. Våran största ljus källa är solen ljusets hastighet är 300 000 km/s."— Presentationens avskrift:

1 Ljus Gör så att vi kan se!

2 Ljuskällor En ljus källa är något som avger ljusstrålar. Våran största ljus källa är solen ljusets hastighet är 300 000 km/s alltså tar det 8 minuter för ljusstrålarna från solen att nå jorden Ljuskällor avger ljus åt alla riktningar. Månen är inte någon ljuskälla för att den reflekterar bara solens strålar.

3 Ljus som energi I lampor är det elektrisk energi som bildar ljus. Solen gör sin energi från atomkärnan som blir ljus som vi sedan utnyttjar till energi som el igenom solkraft. Ljus kan inte försvinna ljus kan bara omvandlas till annan energi.

4 Var för blir det skuggor??? Ljuset går bara rakt fram och om något blockerar vägen fram kan inte ljus gå runt och så bildas skuggor. Vid en solförmörkelse så går månen framför solen strålar och blockerar ljuset från solen, så att jorden blir i skugga.

5 Reflektonslagen Allt ljus kan reflekteras mot de alla föremål. Ljuset har samma infallsvinkel som utfallsvinkeln.

6 Infalls och brytningsvinkel När ett föremål går från ett tätt föremål till ett tunt föremål så blir Brytningsvinklen större än infallsvinklen. När ljuset går från ett tunt till ett Tätt föremål så blir brytningsvinklen mindre än infallsvinklen.

7 Total reflektion

8 Speglar

9 Konvex och Konkavspegel

10 Linser

11 Konkav och Konvexlins

12 Ögat och synfel


Ladda ner ppt "Ljus Gör så att vi kan se!. Ljuskällor En ljus källa är något som avger ljusstrålar. Våran största ljus källa är solen ljusets hastighet är 300 000 km/s."

Liknande presentationer


Google-annonser