Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ung-Ullbaggestipendiet 2015

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ung-Ullbaggestipendiet 2015"— Presentationens avskrift:

1 Ung-Ullbaggestipendiet 2015
Vandringspris kr

2 Kriterier NB-elever ska ha visat att de
är innovativa och tar vara på möjligheter har en stark drivkraft har god samarbetsförmåga gärna vill skapa sin egen framtid på landsbygden visat prov på entreprenörskap i skolan aktivt deltagit i utvecklingen av skolan och under-visningen mot mer autentiska/entreprenöriella arbetsätt En elevgrupp kan bestå av ett UF-företag, styrelsen för en elevförening, t.ex. JUF, 4H, elevrådet, klass eller del av klass m.m.

3 Landsbygdsgalan 2010 Årets ungdomssatsning på landsbygden Naturbrukselever landsbygdsutvecklar (FNALL-projektet) "Projektet har stimulerat naturbrukselevernas och lärarnas egna drivkrafter inom entreprenörskap, företagande och landsbygdsutveckling. Projektet har tagit hänsyn till integration och jämställdhet. Projektet har stärkt sam-arbete mellan naturbruksgymnasier och andra ungdomsfrämjande aktörer.”

4 De nominerade är NB3, kurs Aktivitetsledarskap August Kobbs gymnasium, Göteborg
En engagerad klass som via UF-företag arrangerar insamlingar och djurrelaterad aktivitetsdag till förmån för välgörenhetsorganisationer.

5 De nominerade är Kraftutvecklarna UF Naturbruksgymnasiet Osby, Skåne
Ett UF-företag som utifrån marknadsundersökningar genomför naturbaserade och andra teambildande aktiviteter för företag och privatpersoner i olika åldrar.

6 De nominerade är Hallands Svets & Smide UF Plönningegymnasiet, lärling Skog/maskin
Ett engagerat UF-företag som återanvänder gamla hästskor, vilka svetsas och smids till dekorativa produkter såsom ljusstakar, krokar, flaskställ m.m.

7 De nominerade är Elevgrupp ur Lantbruk åk 3 Naturbruksgymnasiet Sötåsen
En positivt drivande grupp elever, som utvecklar såväl sig själva som undervisningen, och som hittar lösningar på praktiska problem i lantbruksföretag.

8 De nominerade är LIA’s UF Vretagymnasiet, Östergötland
Ett drivande UF-företag som sett ett behov och därefter utvecklat samt marknadsför och på beställning tillverkar ett nytt effektivare schabrak för hästbranschen.

9 De nominerade är NB3 Aktivitetsledarskap, August Kobbs gymnasium
Kraftutvecklarna UF, Naturbruksgymnasiet Osby Hallands Svets & Smide UF, Plönningegymnasiet Elevgrupp ur Lantbruk åk 3, Naturbruksgymnasiet Sötåsen LIA’s UF, Vretagymnasiet

10 Vinnare av 2015 års Ung-Ullbagge
presenteras under Nb-konferensens festkväll torsdagen den 16 april


Ladda ner ppt "Ung-Ullbaggestipendiet 2015"

Liknande presentationer


Google-annonser