Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Makron. Vad är Makron? Ett makro är en samling kommandon som du kan köra med en enkel musklickning. Makron kan användas för att automatisera praktiskt.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Makron. Vad är Makron? Ett makro är en samling kommandon som du kan köra med en enkel musklickning. Makron kan användas för att automatisera praktiskt."— Presentationens avskrift:

1 Makron

2 Vad är Makron? Ett makro är en samling kommandon som du kan köra med en enkel musklickning. Makron kan användas för att automatisera praktiskt taget allt du kan göra i det program du använder, och kan till och med öppna helt nya möjligheter som du kanske inte trodde fanns.

3 Är makron en typ av programmering? Makron är en typ av programmering, men du måste varken vara programmerare eller kunna programmera för att använda makron. De flesta makron som du kan skapa i Office-programmen är skrivna i språket Microsoft Visual Basic for Applications, som förkortas VBA.

4 Makron hjälper dig att spara tid och utökar funktionerna i de program du använder dagligen. Makron kan automatisera repetitiva dokumentåtgärder, effektivisera krångliga åtgärder eller skapa lösningar som exempelvis automatiserar genereringen av dokument som du och dina medarbetare använder ofta. När och Varför används Makron?

5 Även om de flesta makron är både oskadliga och ytterst praktiska, så innebär makron ändå en säkerhetsrisk. Om de skapats i skadligt syfte kan makron innehålla kod som kan skada dina dokument eller din dator. Makrosäkerhet


Ladda ner ppt "Makron. Vad är Makron? Ett makro är en samling kommandon som du kan köra med en enkel musklickning. Makron kan användas för att automatisera praktiskt."

Liknande presentationer


Google-annonser