Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vägen mot ETT Skaraborgs Sjukhus Redovisning av åtgärdsplaner 12 september 2012 Bemanning och kompetensmix.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vägen mot ETT Skaraborgs Sjukhus Redovisning av åtgärdsplaner 12 september 2012 Bemanning och kompetensmix."— Presentationens avskrift:

1 Vägen mot ETT Skaraborgs Sjukhus Redovisning av åtgärdsplaner 12 september 2012 Bemanning och kompetensmix

2 Skaraborgs Sjukhus Vid Skaraborgs Sjukhus styrelsemöte den 13 juni gavs sjukhusförvaltningen i uppdrag att gå vidare med ett antal åtgärdsplaner för att minska kostnaderna för verksamheten. Åtgärderna samlades under benämningen ”Vägen mot ETT Skaraborgs Sjukhus” Planerna har konkretiserats ytterligare, ekonomiska kalkyler har tagits fram och risk- och konsekvensanalyser har gjorts. Förslagen till beslut syftar till att minska kostnader för sjukhuset motsvarande ca 120 miljoner kronor. Den 12 september presenteras åtgärdsplanerna som kommer behandlas vid styrelsemötet den 20 september. Bakgrund

3 Skaraborgs Sjukhus Bemanning och kompetensmix Uppdraget bygger på arbete med processorienterad bemanning. Arbetet bedrivs i tre faser. Den första, pågående fasen innebär att analysera nuvarande kompetensmix och simulering pågår på tre avdelningar om vad kompetensmixen 50/50 innebär i praktiken. Hela bemanningsstrukturen bör ingå i kartläggningen, inte bara usk/ssk. I arbetet ska hänsyn tas till kommande införande av Material i vården (MIV) och Serviceteam. Pågående anställningsstopp ställer ökade krav på tempot i arbetet med bemanningsöversynen.

4 Skaraborgs Sjukhus Tidplan Arbete pågår

5 Skaraborgs Sjukhus Övergripande risk- och konsekvensanalys Bristande förmåga att göra förändringar i arbetsfördelning. Hänsyn tas inte till kompetensmix vid anställning. Bristande kompetensutveckling för undersköterskor. Införande av MIV och Serviceteam Åtgärder planeras efter genomförd simulering under september.

6 Skaraborgs Sjukhus Kalkyl Vid bemanning 50/5027 mnkr bemanning 55/4515 mnkr bemanning 60/407 mnkr


Ladda ner ppt "Vägen mot ETT Skaraborgs Sjukhus Redovisning av åtgärdsplaner 12 september 2012 Bemanning och kompetensmix."

Liknande presentationer


Google-annonser