Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Mekanisk bekämpning vid insådd av rödsvingel. I försöksleden med samtidig sådd etablerades rödsvingeln med en specialsåmaskin i samma rad som skyddsgrödan.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Mekanisk bekämpning vid insådd av rödsvingel. I försöksleden med samtidig sådd etablerades rödsvingeln med en specialsåmaskin i samma rad som skyddsgrödan."— Presentationens avskrift:

1 Mekanisk bekämpning vid insådd av rödsvingel

2 I försöksleden med samtidig sådd etablerades rödsvingeln med en specialsåmaskin i samma rad som skyddsgrödan. Idén var att skyddsgrödan skulle skydda insådden mot den mekaniska bekämpningen Det fanns endast lite ogräs i försöken Figur 1 visar att vid liten eller måttlig förekomst av ettårigt fröogräs bör man inte genomföra mekanisk bekämpning. En väletablerad insådd ger en bra ogräsbekämpning

3 Mekanisk bekämpning vid insådd av rödsvingel Figur 1 visar också mycket tydligt att rödsvingel bör etableras samtidig med (eller direkt efter) skyddsgrödan. Fördröjd sådd där rödsvingeln först etablerades efter en blindharvning halverade nästan skörden. Risken för skördeminskning är störst torra år Läs mer om försöken i Jensen, R.K. 2000. Mekanisk ukrudtsbekämpelse. Frøavleren 2000-3, 42-43. Dansk Landbrugs Medier


Ladda ner ppt "Mekanisk bekämpning vid insådd av rödsvingel. I försöksleden med samtidig sådd etablerades rödsvingeln med en specialsåmaskin i samma rad som skyddsgrödan."

Liknande presentationer


Google-annonser