Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Fotoalbum Shanghai, 1-3 januari 2012. Då Per var ledig ett par dagar efter nyår, passade vi på att åka det nya snabbtåget till Shanghai. Tåget gick från.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Fotoalbum Shanghai, 1-3 januari 2012. Då Per var ledig ett par dagar efter nyår, passade vi på att åka det nya snabbtåget till Shanghai. Tåget gick från."— Presentationens avskrift:

1 Fotoalbum Shanghai, 1-3 januari 2012

2 Då Per var ledig ett par dagar efter nyår, passade vi på att åka det nya snabbtåget till Shanghai. Tåget gick från Beijing södra järnvägsstation. En station som mer liknar en flygplats, med numrerade gater, där bara de som har biljetter till tåget får gå in. Ingen får heller gå ner på perrongen innan tåget står inne. Sträckan Beijing-Shanghai, som är 120 mil, tog 4 timmar att åka. Tåget åkte ofta i 300 km/h!

3 Stadsbilden i Shanghai var inte så kinesisk. Husen såg nästan västerländska ut och vi hittade till och med skyltar på ett begripligt språk!

4 Vi bodde på Westin hotell, som med sitt karakteristiska ”crowntower” var lätt att hitta tillbaka till. Det syntes över en stor del av staden.

5 Det fanns mycket blomsterdekorationer i staden. Man höll som bäst på att plantera ut penséer i rabatterna. Med prydnadskål hade man gjort många fina planteringar, i flera dimensioner. Även andra blommor var fantasifullt planterade.

6 Utefter floden låg Shanghais promenadstråk The Bund som var ett populärt stråk att promenera och framför allt fotograferas på! Fotograferna stod i rad och ville sälja sina bilder, Många kineser vill tydligen bli fotograferade av fotografer och poserar glatt. Det var också många, som liksom vi, fotograferade själva.

7 Utsikten var vacker, även om det var lite disigt i luften.

8 En vacker byggnad, med klocka, som klämtade varje timme. Det är annars inte så vanligt att höra i Kina. I bakgrunden syns vårt hotell.

9 Det gick en tunnel under floden. Man fick åka i en liten vagn och tunneln lystes upp med olika färger, vartefter man färdades där.

10 Det fanns många praktiska gångbroar över de stora trafikerade gatorna.

11 Många byggnader hade spektakulära former. Till höger TV-huset i Shanghai.

12 Husen var ofantligt höga och det högsta, som ser ut som en kapsylöppnare, kunde man åka upp i. 100 våningar upp i luften, hade det en utsiktsplats, som enligt Guinness rekordbok 2009 var högst i världen.

13 Inne i det högsta huset, Shanghai World Financial center, fanns en modern galleria, med många affärer, men inte så många kunder.

14 Där fanns också en modell över Shanghai. Där kunde man följa dagens växlingar i ljus, från soluppgång, via dag….

15 …till kväll och natt, då först ljusen tänds och många hus fasadbelyses, till natten, då många lampor glädjande nog släcks.

16 Utsikten från våning 100 var fantastisk, även om det var disigt i luften.

17 Det var vissa bitar i golvet som var av glas, så man såg lite granna neråt, fast mest ner till våning 94, där huset började igen.

18 Vi börjar bli duktiga på att uppföra oss som kineser och posera vid fotograferingsvänliga platser!

19 Utsikten var magnifik, både uppifrån och nerifrån!

20 Tillbaka ner på marken igen! Vi promenerar till de mer kinesiska kvarteren i Yu-trädgården. Där var massor av folk! Lite mindre inne i trädgården, dit det var inträde, men ändå väldigt mycket människor.

21 Tillbaka till The Bund, nu i kvällsbelysning

22 Mera vackra kvällsbilder Sista dagen var vi på Shanghais museum, innan vi tog tunnelbanan ut till järnvägsstationen, som för övrigt låg bredvid flygplatsen. På stationen i Beijing hämtade vår chaufför oss och resan var slut för denna gång!


Ladda ner ppt "Fotoalbum Shanghai, 1-3 januari 2012. Då Per var ledig ett par dagar efter nyår, passade vi på att åka det nya snabbtåget till Shanghai. Tåget gick från."

Liknande presentationer


Google-annonser