Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Planet fakta.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Planet fakta."— Presentationens avskrift:

1 Planet fakta

2 Pluto Pluto räknas inte längre som en planet utan det är en plutoid. Pluto uptäcktes år 1930 av den amerikanska astronauten Clyde Tombaugh. Pluto är döpt efter en romersk gud. Pluto har en måne som heter Charon. Mellan stenen och isen finns det ett hav. Forskarna hoppas på att hitta liv i havet.

3 Jorden Jorden kallas också Tellus och Terra. Jorden är den enda planeten som man vet att det finns liv på. Jorden är närmast solen i Januari och längst bort i Juli. Jorden är den största stenplaneten i vårt solsystem Jorden har en egen måne. Jorden består av 70% vatten och 30% land. Jorden föddes för 4600 miljoner år sedan. Jorden åker runt solen med en hastighet på km/h.

4 Saturnus Saturnus är en gasjätte. Galileo Galilei upptäckte Saturnus för 400 år sedan. Han tyckte om att titta på Saturnus ringar. Saturnus väger 95 gånger mer än på jorden. Saturnus ringar består mest av is. Saturnus har 60 stycken månar. Man kan inte andas på Saturnus för det finns inget syre.

5 Hur jag gjorde Jag läste ett häfte om rymden och fastna lite extra för Pluto, Jorden och Merkurius. Uppgiften var rolig och frågorna i häftet var ganska lätta. Jag burgade att skriva och sen lade jag in bilderna


Ladda ner ppt "Planet fakta."

Liknande presentationer


Google-annonser