Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Island http://www.norden.org/sv/fakta-om-norden-1/nordiska- laender-och-faeroearna-groenland-och-aaland/fakta-om-island http://sv.wikipedia.org/wiki/Island.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Island http://www.norden.org/sv/fakta-om-norden-1/nordiska- laender-och-faeroearna-groenland-och-aaland/fakta-om-island http://sv.wikipedia.org/wiki/Island."— Presentationens avskrift:

1 Island laender-och-faeroearna-groenland-och-aaland/fakta-om-island

2 Isländska, Skrift och uttal.
På vikingartiden fanns det någonting som hette fornnordiska och det var ett språk som Sverige, Danmark, Gotland, Island, Norge och Färöarna pratade, men de hade olika dialekter Sverige och Danmark pratade Fornöstnordiska. Gotland pratade Forngutniska. Norge, Island och Färöarna pratade Fornvästnordiska. Isländskan har bevarat de gamla fornnordiska när det gäller att skriva.

3 300 000 talar isländska. Isländska talas även i många andra länder som t.ex. Danmark, Norge, USA och Canada. Island är 1 och en halv gånger större en Danmark. Fakta

4 Islänskan och Svenskan har samma skrivsystem som är latinska t. ex
Islänskan och Svenskan har samma skrivsystem som är latinska t.ex. u uttalas ʏː. Island och Sverige är båda med i det fornordiska, men de har båda olika dialeketer. Skillnader/likheter


Ladda ner ppt "Island http://www.norden.org/sv/fakta-om-norden-1/nordiska- laender-och-faeroearna-groenland-och-aaland/fakta-om-island http://sv.wikipedia.org/wiki/Island."

Liknande presentationer


Google-annonser