Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv."— Presentationens avskrift:

1

2 Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv inte om alla dina kunskaper, utan försök att välja ut dem som gör dig perfekt för jobbet. Fundera på vad arbetsgivaren kan vara ute efter.

3 Personligt brev I det personliga brevet vinklar du din ansökan så att den passar just det jobbet du söker. Upprepa inte det som står i ditt CV, utan lyft fram dina styrkor. Brevet ska komplettera ditt CV. Försök skapa intresse för din person så att den som läser din ansökan blir sugen att träffa dig på en intervju. Skriv gärna lite om företaget så att du visar att du är intresserad av deras verksamhet. Brevet ska vara lättläst, överskådligt och inte så långt att det blir jobbigt för läsaren att ta sig igenom det (max en sida).

4 Personligt brev I brevet besvarar du följande frågor:
Vilka egenskaper/meriter har jag som gör mig lämpad för arbetet? Vem är jag och varför vill jag ha det här arbetet? Varför vill jag jobba just hos er? Varför ska ni anställa just mig?

5 Referenser Det kan vara en fördel att ange referenser i din ansökan så att arbetsgivaren kan få en bild av dig från någon annan än dig själv. Välj referensperson med omsorg så att det verkligen är någon som har en positiv syn på din kompetens och kan förmedla det till den som frågar. Referensperson kan vara en chef eller kollega på ett tidigare jobb/praoplats, en lärare eller fotbollstränare m.m.

6 TIPS! Låt en förälder eller kompis läsa igenom platsannonsen och sedan din ansökan och kommentera den innan du lägger den på brevlådan.

7 Exempel på ett personligt brev


Ladda ner ppt "Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv."

Liknande presentationer


Google-annonser