Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

A 2 +b 2 =c 2 Varför var Pythagoras vegetarian?.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "A 2 +b 2 =c 2 Varför var Pythagoras vegetarian?."— Presentationens avskrift:

1 a 2 +b 2 =c 2 Varför var Pythagoras vegetarian?

2

3 PYTHAGORAS

4

5 VEGETARIAN

6

7 HYPOTENUSA

8

9 KATET

10

11 UPPDRAG Ta reda på vem Pythagoras var och vilken betydelse hans matematiska sats har idag. Ge exempel på användningsområden ni idag ser i vardagen. Redovisningen sker i musik-/teaterform i grupper om 5 elever. Redovisningen som skall ske om 14 dagar är begränsad till max 10 minuter.

12 MÅL Eleven skall - ha fördjupat kunskaperna om geometriska begrepp och kunna tillämpa dem i vardagssituationer och i studieinriktningens övriga ämnen - vara så förtrogen med grundläggande geometriska satser och resonemang att hon eller han förstår och kan använda begreppen och tankegångarna vid problemlösning - kunna tolka och hantera algebraiska uttryck, formler och funktioner som krävs för problemlösning i vardagslivet och i studieinriktningens övriga ämnen. (matematik) - känna till grundläggande drag i den historiska utvecklingen(historia) - kunna uttrycka tankar eller idéer med något estetiskt uttrycksmedel(est verks)

13

14 LYCKA TILL!

15 UPPDRAG Ta reda på vem Pythagoras var och vilken betydelse hans matematiska sats har idag. Ge exempel på användningsområden ni idag ser i vardagen. Redovisningen sker i musik-/teaterform i grupper om 5 elever. Redovisningen som skall ske om 14 dagar är begränsad till max 10 minuter. LYCKA TILL!


Ladda ner ppt "A 2 +b 2 =c 2 Varför var Pythagoras vegetarian?."

Liknande presentationer


Google-annonser