Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

- en del av svensk idrott Kalender Administration.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "- en del av svensk idrott Kalender Administration."— Presentationens avskrift:

1 - en del av svensk idrott Kalender Administration

2 Kalender

3 Genomgång av kalendern När vi är klara ska ni veta hur man: – Skapar en kalender – Lägger till aktiviteter (basinfo) + koppla person – Får matcher/tävlingar i en kalender – Tar bort och ändrar aktiviteter – Använder specialfunktioner- anmäla, dela ut aktiviteter, avgränsa möjlighet att se en aktivitet, kopierar en befintlig aktivitet, får ut en anmälningslista.

4 Detta vill jag veta! Frågor som jag har fått! Detta har jag stött på! Gamla kalendern, kalender 2.0??

5 Skapa en kalender Bestäm vad som ska visas och hur. Namnge gärna kalendern på ett smart vis

6 Skapa en kalender Vill du presentera kalendern På första sidan, på vilket sätt

7 Aktivitetslista Beroende på de inställningar som görs i kalendern kommer aktivitetslistan att presentera olika aktiviteter

8 Aktivitet Döp aktiviteten på ett smart vis, så är den lättare att hitta. Skriv t e x ”Tisdagsträning pojkar ” istället för bara träning LOK-stöds rutan gäller bara för pilotföreningar. Då blir fälten plats och sluttid också obligatoriska Obligatoriska fält är namn och starttid

9 Aktivitet

10 Koppla deltagare till en aktivitet Tips! Jobba med grupper i medlemsregistret Välj grupp eller person

11 Övning 1. Hjälpmedel: Manual och anteckningar Lägg upp en serie aktiviteter framåt i tiden. Spara. Ett av tillfällena i serien behöver ändras till en annan tid. Spara ändringen.

12 Övning 2. Hjälpmedel: Manual och anteckningar Lägg upp en ny kalender, namnge den och lägg den som månadsschema med 6 kommande aktiviteter på föreningens startsida.

13 Övning 3. Hjälpmedel: Manual och anteckningar Lägg upp en enstaka aktivitet i en huvudkalender dela ut aktiviteten som obligatorisk. Spara. Kolla vad som händer. Ändra aktiviteten till ”Dela ej aktivitet”

14 Övning 4. Hjälpmedel: Manual och anteckningar Du ska lägga upp träningstillfällen för din förening, en upprepad aktivitet på tisdagar och en på torsdagar. Platsen är samma och informationen om att man ska ta med vattenflaska och frukt är samma. Lägg upp tisdags aktiviteten spara. Sök fram den i aktivitetslistan ta en kopia, ändra datum och lägg till hur aktiviteten ska upprepas.

15 Övning 5. Hjälpmedel: Manual och anteckningar Du har nu dina träningstillfällen på tisdagar och torsdagar, koppla på en grupp på tisdagar och enstaka personer på torsdagar.

16 Frågor och funderingar

17 www.idrottonline.se Tack och Lycka till! - en del av svensk idrott


Ladda ner ppt "- en del av svensk idrott Kalender Administration."

Liknande presentationer


Google-annonser