Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Värmesystem Det finns ett vattenburet värmesystem i Mina med ”vanliga” eller kamflänselement. Vattnet till dessa element kan värmas på 3 olika sätt: *

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Värmesystem Det finns ett vattenburet värmesystem i Mina med ”vanliga” eller kamflänselement. Vattnet till dessa element kan värmas på 3 olika sätt: *"— Presentationens avskrift:

1 Värmesystem Det finns ett vattenburet värmesystem i Mina med ”vanliga” eller kamflänselement. Vattnet till dessa element kan värmas på 3 olika sätt: * vid drift av huvudmotor * med oljebrännare * med eldriven värmepatron. För att få runt vattnet i elementen finns 2 st. cirkulationspumpar pump sitter i tvättutrymmet på den främre väggen nere vid ”golvet”. Där finns även en strömbrytare för reglering av denna pump pump finns i maskinrummet längst ner under lejdaren. Strömbrytaren för denna pump sitter på plåtskottet BB om masten i maskinrummet.

2 Vid uppvärmning av elementvattnet då huvudmotorn är igång kan temperaturen behöva justeras och det görs med hjälp av en shuntventil som finns inne på toaletten innanför tvättrummet. Med oljebrännaren som uppvärmningskälla gäller följande: * tillgång till 230 V AC (landström eller inverter). * strömbrytaren utvändigt förut på kajutans BB-del skall vara tillslagen * strömbrytare vid oljeaggregat i maskinrummet skall slås till. Även vid detta drift-alternativ är det lämpligt att justera vattentemperaturen till elementen med shuntventilen på toan.

3 Vid uppvärmning av elementvattnet med hjälp av värmepatronen gäller:
Vid uppvärmning av elementvattnet med hjälp av värmepatronen gäller: * tillgång till 400 V AC (landström eller hjälpkärra). * tillslagen 3-fasbrytare * helt öppnad shuntventil inne på toan * styrning av temperaturen på elementvattnet görs genom att lyfta på locket där termostaten finns och justera med en skruvmejsel. 3-fas brytare för värmepatron. Termostat som styr patronen via kontaktor .


Ladda ner ppt "Värmesystem Det finns ett vattenburet värmesystem i Mina med ”vanliga” eller kamflänselement. Vattnet till dessa element kan värmas på 3 olika sätt: *"

Liknande presentationer


Google-annonser