Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Till för omkring 200 år sedan var det flesta människor bönder. Människornas liv styrdes av solen. De började arbeta vid soluppgången och tog paus när.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Till för omkring 200 år sedan var det flesta människor bönder. Människornas liv styrdes av solen. De började arbeta vid soluppgången och tog paus när."— Presentationens avskrift:

1

2

3 Till för omkring 200 år sedan var det flesta människor bönder. Människornas liv styrdes av solen. De började arbeta vid soluppgången och tog paus när solen stog som högst och när solen gick ner så slutade dagen.

4 Tidmätare är en av människans äldsta uppfinningar. Exempelvis har skuggan som kastas av solens sken använts i soluret åtminstone sedan 3000 år före Kristus. Solskuggan från obeliskerna i det forntida Egypten. Tidmätare är en av människans äldsta uppfinningar. Exempelvis har skuggan som kastas av solens sken använts i soluret åtminstone sedan 3000 år före Kristus. Solskuggan från obeliskerna i det forntida Egypten.

5 Det första mekaniska klockorna tillverkades i Europa i mitten av 1200-talet. Med vattenur och solur fick man ingen exakt tidsangivelse.

6 Den första klockan uppfanns av påven Sylvester den andra omkring år 1000.


Ladda ner ppt "Till för omkring 200 år sedan var det flesta människor bönder. Människornas liv styrdes av solen. De började arbeta vid soluppgången och tog paus när."

Liknande presentationer


Google-annonser