Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Upplysningen Daniel Defoe. Upplysningsförfattare Daniel Defoe föddes och växte upp i London. Han var en av de första författarna som kunde försörja sig.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Upplysningen Daniel Defoe. Upplysningsförfattare Daniel Defoe föddes och växte upp i London. Han var en av de första författarna som kunde försörja sig."— Presentationens avskrift:

1 Upplysningen Daniel Defoe

2 Upplysningsförfattare Daniel Defoe föddes och växte upp i London. Han var en av de första författarna som kunde försörja sig på sitt skrivande. Hans mest kända bok är Robinson Crusoe Daniel Defoe ville som alla upplysningsförfattare kritisera makthavarna. En av hans böcker brändes på bål och han fick även sitta i fängelse.

3 Robinson Crusoe Boken gavs ut 1719 och blev genast en succé. Den handlar om Robinson som blev strandsatt på en öde ö i 28 år. Han räddade infödingen Fredag från kannibaler. Robinson klarar sig bra eftersom han är uthållig och kreativ.

4 Källor Bilden på Daniel Defoe och Robinson Crusoe är från: pedia pedia Bilden på öde ön är från Clip Art

5 Läs mer om Daniel Defoe och upplysningen!


Ladda ner ppt "Upplysningen Daniel Defoe. Upplysningsförfattare Daniel Defoe föddes och växte upp i London. Han var en av de första författarna som kunde försörja sig."

Liknande presentationer


Google-annonser