Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Av: Elina Räv.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Av: Elina Räv."— Presentationens avskrift:

1 Av: Elina Räv

2 Utseende ♥ Räven liknar en smal mellanstor hund. Huvudet är trekantigt, öronen är stora och trekantiga och nosen är spetsig. Rävens öron vrids efter var ljudet kommer ifrån eftersom öronen är väldigt rörliga. Den är röd-brun med vit mage vita tassar och svansen är vit längst ut. Nosen är svart. På vintern blir pälsen längre men på våren tappar räven den långa pälsen och får kort päls istället. Det beror på att det blir mycket varmare på våren. Om räven hade haft kvar den långa pälsen hade det blivit för varmt. Rävens ögon är framåtriktade. Svansen är lång och buskig och den brukar vara vit på spetsen. Svansen är inte besvärlig som man kan tro. Den används till många olika saker. Några av dom sakerna är: Att gå balansgång när räven rör sig. Som kudde när räven ligger och vilar och för att signalera till andra rävar med.

3 UTBREDNING I Sverige finns räven överallt. Räven finns också överallt i Norge, Danmark och Finland. Rävar kan leva i stort sett alla svenska landskapstyper. Det perfekta området för räven är en blandning av odlade områden och vild natur för där finns en rikt djurliv. Räven lever även i skogar, på hedar, på ängar, i betesmarker, på sandmarker, i kärrmarker, i parker, i villakvarter och i koloniträdgårdar i större städer.

4 Föda ☺ Rävar kan äta gnagare, as, höns, fiskar, fåglar och fågelägg. Ibland äter räven bär, växter och frukter också eftersom räven är allätare.

5 Som huvudregel säger man att räven sover på dagen och är aktiv på natten. Men eftersom räven är bra på att utnyttja alla sorters situationer, kan man se många undantag från denna regel! Om räven inte blir störd av människor, kan den även vara aktiv mitt på dagen. Detta är åter ett bevis på att räven har lätt för att anpassa sig. LEVNASSÄTT

6 Fortplantning Lyan till räven är utgrävd i marken eller i ett stenröse. Räven kan få 4-8 ungar och dom föds i april-maj Ungarna är sotgråa, dom är blinda i dagar. När dom är 3-4 veckor gamla så leker de utanför lyan och övervakas av honan. Räven kan bli mer än 10 år.


Ladda ner ppt "Av: Elina Räv."

Liknande presentationer


Google-annonser