Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kristina Yondt LEDARSKAP.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kristina Yondt LEDARSKAP."— Presentationens avskrift:

1 Kristina Yondt Kristina.yondt@edu.sigtuna.se LEDARSKAP

2 http://similarminds.com/leader.html

3 Fråga din lärare: ”Har du bra självkännedom? ”

4 måndag 20/9 läxa Uppgift: - vad är ett ledarskapsyrke? - är man född till ledare? - vilken typ av ledare är du: aktoritär, demokratisk, låt-gå? -berätta om en situation då du blev/agerade ledare.

5 Pedagogiskt ledarskap = Ett ledarskap som stödjer individer, som skapar förutsättningar för gemensamt lärande (markus amanto)

6 Vad ä r ett ledarskap? Ledarskap är en beteckning på det inflytande som en ledare utövar på en grupp människor. (Wikipedia.org)

7 Att gå 1000 mil i någons mockasiner. Gå sitt prat (walk the talk) Leva som man lär - handlar om att göra (aktivt) - vara en förebild i handling Ledarskap (markus amanto)

8 = vetenskapen om fostran/uppfostran och undervisning Pedagogik Begreppet pedagogik: benämningen på de grekiska slavarna. Under 600- talet f.Kr. hjälpte slavarna de rika i undervisningen Slavarna kallades pedagoger. Pedagog = leda någon (wikipedia och national encyklopedin)

9 - antyder att det ska vara lätt för andra att ta till sig - något som de på en enkelt sätt kan se nyttan av och tillämpa i sitt eget liv Pedagogisk (markus amanto)

10 Pedagogiskt ledarskap Bör vara begripligt för dem som skall ledas av det tydlighet skapar trygghet grundat i en meningsfullhet så att människor kan se nyttan av det Viktigt att personen som blir ledd själv kan tillämpa aspekter av det i sitt eget ledande av sig själv och andra. (markus amanto)

11 Pedagogiskt ledarskap = Ett ledarskap som stödjer individer, som skapar förutsättningar för gemensamt lärande (markus amanto)

12

13 Uppgift 1: - Välj två känd ledare - ta reda på fakta - jämför ledarna - reflektera över deras likheter/olikheter - vilken typ av ledare är de? Är de olika? - skriv inte vad personen åstadkommit. (inget klipp och klistrande) PM på 1-2 sidor. Enkelt radavstånd. Times New Roman. Stl 12. Inlämning senast 4/10 kl. 18.00 till Kristina.yondt@arlandagymnasiet.se T.ex: - Ghandi versus Che Gevara - Queen Elisabeth versus Putin - Reinfeldt versus Sahlin

14 Uppgift 1.1 - Du ska hålla ett 1min tal inför halva klassen. - Utgå från en av dina ledare, som du skrev om i din PM - prata om vad som helst, under 1min. Men använd dig av den ledartyp som din ledare är. T.ex. Om du valt att skriva om Ghandi, som var t.ex. en demokratisk ledare, ska du agera som honom. Det typiska för just en sån ledare. När 1min har gått, ska övriga i klassen gissa vilken ledartyp. Vad som helst: kaffe, mat, ledarskap, rast, skolan, träning, Väder, färger… Redovisning måndag 4/10


Ladda ner ppt "Kristina Yondt LEDARSKAP."

Liknande presentationer


Google-annonser