Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Beskrivningar. Måla en bild…… eI ord för den som läser eSätt dig in i situationen och tänk efter vad du ser, hör, känner osv…

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Beskrivningar. Måla en bild…… eI ord för den som läser eSätt dig in i situationen och tänk efter vad du ser, hör, känner osv…"— Presentationens avskrift:

1 Beskrivningar

2 Måla en bild…… eI ord för den som läser eSätt dig in i situationen och tänk efter vad du ser, hör, känner osv…

3 Beskriv med alla sinnen eSyn eHörsel eKänslor

4 Sinnesord eHur något ser ut eHur det låter eHur det luktar eHur det smakar eHur det känns eFå läsaren att känna sig närvarande i det beskrivna

5 Detaljer eDet du ska beskriva består av en mängd detaljer eFörsök att se det du ska beskriva framför dig eAnvänd exakta ord vilket gör beskrivningen tydligare

6 Peronbeskrivning eVem är han eller hon? eVad har han eller hon för roll? eVad av personens bakgrund är viktigt att veta för den som läser? eBehövs hans eller hennes utseende beskrivas?

7 Miljöbeskrivning eVar utspelar sig händelsen? eVad i miljön är viktig för händelsen? eKan miljöbeskrivningen påverka stämningen ? eVad i miljön är viktigast att beskriva?

8 Stämning eBestäm vilken stämning du vill skapa. ePositiv, negativ, mystisk, spännande, livlig, rofylld….

9 Liknelser eKall och med en lukt av fuktig källare…. eUndvik slitna liknelser som ”arg som ett bi” ”hungrig som en varg” osv.

10 Övning! eHur kan man skriva med andra ord så att det blir tydligare för synen… eGul eBlå eRöd eVit eGrön eBrun


Ladda ner ppt "Beskrivningar. Måla en bild…… eI ord för den som läser eSätt dig in i situationen och tänk efter vad du ser, hör, känner osv…"

Liknande presentationer


Google-annonser