Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Argumentation Tes – den ståndpunkt man argumenterar för eller mot kallas tes. De skäl man anför för och mot kallas för argument. För att ett argument ska.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Argumentation Tes – den ståndpunkt man argumenterar för eller mot kallas tes. De skäl man anför för och mot kallas för argument. För att ett argument ska."— Presentationens avskrift:

1 Argumentation Tes – den ståndpunkt man argumenterar för eller mot kallas tes. De skäl man anför för och mot kallas för argument. För att ett argument ska vara bra måste det uppfylla två kriterier. Är argumentet ett sakpåstående ska det vara sant eller sannolikt. Är argumentet en värdering ska det vara ’rimligt’.

2 Argumentation Argumentet måste också ha med saken att göra, det måste vara relevant. Irrelevanta argument är en belastning för tesen. Ex. Det är bra att äta ärtor därför att Elfsborg leder allsvenskan. Ex. Filosofi är ett flummigt ämne, det säger kyrkoherden i Torup.

3 Argumentation Hur ser ett relevant argument ut? De kan vara Logiska:
Ex. A är miljonär. Alla som har en nettoförmögenhet på över en miljon är miljonärer. Sannoliksbaserade Ex: A är miljonär för hon har dyra kläder, ett stort hus i Askim och en stor BMW. (Inte lika säkert). Underförstådda satser också när argumenten består av värderingar. Ex. A är elak, därför att A slår och mobbar.

4


Ladda ner ppt "Argumentation Tes – den ståndpunkt man argumenterar för eller mot kallas tes. De skäl man anför för och mot kallas för argument. För att ett argument ska."

Liknande presentationer


Google-annonser