Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Denmark :).

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Denmark :)."— Presentationens avskrift:

1 Denmark :)

2 saker från Danmark Affären Jysk kommer från Danmark. Spelet Subway Surfer kommer från Danmark. Spel serien Hitman kommer från Danmark. Kane & Lynch spelen kommer från Danmark. Spelet Limbo är också från Danmark.

3 Danmark är inte ett stort industriland
Danmark är inte ett stort industriland. De viktigaste branscherna är metall och järnindustrin. Danmark lever mycket på sina jordbrukstillgångar för att Danmark är så platt och har mycket bördig jord. Bang och Olufsen är ett känt varumärke som tillverkar dyr hemelektronik. Danmark har många läkemedels och möbel företag.

4 Danmarks Danmark är en demokrati, vilket betyder att regeringen styr och man får rösta vart fjärde år. Danmarks statsminister är Helle Thorning-Schmidt. Hon har varit statsminister sedan Just nu styrs Danmark av danska socialdemokraterna.

5 i Danmark Det bodde 5,164 miljoner personer i Danmark år 2013

6 Danmark är gjort som små öar för nästan hela landet ligger i vattnet
Danmark är gjort som små öar för nästan hela landet ligger i vattnet. Danmark har en platt yta och inte några höga berg. Danmarks högsta berg heter Mollehojt och är 170,86 m ö h. Danmarks huvudstad heter Köpenhamn och har ca invånare. Danmark lever mycket på sin bördiga jord.

7 Danmarks national språk är danska.
Danskan är ett östnordiskt språk. Det är 6 millioner personer i världen som pratar danska. Danska talas i Danmark, Tyskland, Grönland och Färöarna. Danskan är lite lik Skånskan. Här är Danmarks nationalsång.

8 Litteratur Kapitel 8 Hunden
Sagoförfattaren H.C. Andersen Det var en gång en hund som och filosofen Søren Kieregaard hette Berit och den dog en fruktansvärd död. blev några av den Danska litteraturens genom tidernas mest berömda författare.

9 Alla källor är och

10 Visste du att…. Det är olagligt att inte anmäla en död person, om man inte gör det får man böta 20 danske krone. Det är ett brott att inte respektera Danska flaggan. Man får inte parkera en trasig bil vid sidan av vägen om man inte sätter en röd triangel bredvid. Det är olagligt att starta en bil om någon är under den och innan man startar bilen måste man kolla så att alla lysen, bromsar och styrningen fungerar. Man måste också tuta innan man startar bilen.


Ladda ner ppt "Denmark :)."

Liknande presentationer


Google-annonser