Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Av: Malin, Alexander, Manne och Carolina.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Av: Malin, Alexander, Manne och Carolina."— Presentationens avskrift:

1 Av: Malin, Alexander, Manne och Carolina.
Islam kultur och musik Av: Malin, Alexander, Manne och Carolina.

2 Den arabiska skriften Den arabiska skriften hade stor betydelse för spridningen av Islam. Skriften förekom för det mesta i Koranen. Eftersom det rådde bildförbud utvecklades den kalligrafiska stilen mycket. Koranens skrift blev som ett konstverk i sig vilket väckte folks intresse och samtidigt förstärkte den ordens betydelse. Kufisk skrift var den första stilen som blev riktigt populär. Thuluthskriften tog över den kufiska skriften på 1200-talet. Tuluth betyder en tredjedel och bygger på att en tredjedel av bokstäverna pekar nedåt.

3 Kufisk skrift Kufisk skrift är den äldsta formen av
Islamisk kalligrafi. Det är ett alfabet som under Islams tidiga år fortfarande var i stor utveckling. Det förekom vid den tiden och förekommer även idag.

4 Kufisk skrift Skiva med epigrafiska dekorationer. Den kufiska
texten lyder: "Vetenskapen har först en bitter smak men smakar sötare än honung i slutet. God hälsa.” Den islamiska konsten sägs börja med den första moskén i Medina.

5 Flaggor Saudiarabiens flagga är ett exempel på kalligrafins inflytande i den muslimska världen. Flaggan är grön och det står med vit Thuluthskrift: “det finns ingen annan gud än Allah, och Muhammed är hans profet” på flaggan. Både Iraks och Irans flaggor innehåller orden “Allahu Akbar” vilket ungefär betyder “gud är den störste”.

6 Musik I Somalia så får inte radiostationerna spela musik. Den ordern utfärdades av Hizbul Islam, en av Somalias två största rivaliserande islamistiska rörerlser. ”Det är emot Islam att spela musik, sade Moalim Hashi Mohamed Farah, gruppens ledare. De anser att musik är något som kan förstöra andra människors liv, att musiken gör så att man kanske tänker ”I will kill myself tomorrow” bara för att de sjunger så i låten. Vissa tycker att det är idiotiskt att förbjuda musik, och vissa tycker det är bra.

7 Cat Stevens/Yusuf Islam
För oss är Cat Stevens viktig för musiken som återstår i Islam. Han sjunger och gör konserter för att sedan skänka pengarna till välgörenheter. Samt historian om honom är smått otrolig, att han konverterade till Islam. Han sjunger om fred och man märker att han försöker uppmana folk till att bli bättre än vad de är, plus att musiken är riktigt bra. Har ni inte lyssnat på honom förut så borde ni söka på ”Cat Stevens” på Spotify.

8


Ladda ner ppt "Av: Malin, Alexander, Manne och Carolina."

Liknande presentationer


Google-annonser