Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

JUL I KANADA AV: Johanna och Linus!.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "JUL I KANADA AV: Johanna och Linus!."— Presentationens avskrift:

1 JUL I KANADA AV: Johanna och Linus!

2 Julfirandet i Kanada Kanadensarna firar julen mellan 26:e december och 6:e januari. Barnen där tror att tomten kommer ifrån Kanada. Julklapparna och utdelningen av dem är en väldigt viktig del av julfirandet. De flesta lägger klapparna under granen, men det förekommer även att julstrumpor hängs upp och fylls med julklappar.

3 Julmat i Kanada Vad julskinkan är för svenskarna är kalkonen för kanadensarna. Vid en typisk julmåltid serveras ugnsbakad kalkon med fyllning. Till den serveras sötpotatis, tranbärssås, brysselkål, kålrot, äppelmos och brunsås.

4 Jultraditioner i Kanada
En vanlig jultradition i Kanada är kakbaks-fester. Då samlas familjerna och alla har då med sig ett eget recept på julkakor som de bakar tillsammans. Sedan så får alla en rik blandning av olika kakor som de kan ha att äta och bjuda på under resten av julen.

5 I Kanada pratar de två olika språk, engelska och franska.
Julord i Kanada I Kanada pratar de två olika språk, engelska och franska. Julafton: La veille de Noël/ Christmas Eve. Julklappar: Cadeaux de Noël/ Christmas gifts. Advent: Avent/ Advent. Jultomte: Le pére Noël/ Santa Claus. God Jul: Joyex Noël/ Merry Christmas


Ladda ner ppt "JUL I KANADA AV: Johanna och Linus!."

Liknande presentationer


Google-annonser