Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Människans utveckling..nästan 6 miljoner år.. För 6 miljoner år sedan levde en primat som var ursprunget både till människan och chimpansen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Människans utveckling..nästan 6 miljoner år.. För 6 miljoner år sedan levde en primat som var ursprunget både till människan och chimpansen."— Presentationens avskrift:

1 Människans utveckling..nästan 6 miljoner år.

2 För 6 miljoner år sedan levde en primat som var ursprunget både till människan och chimpansen.

3 För 4,5 miljoner år sedan levde de allra första av den moderna människans förfäder. De kallas för Australopithecus afarensis. Mest känd av dessa är Lucy, det första fossil vi hittat. Author: Australopithecus afarensis new.JPG user 1997Australopithecus afarensis new.JPG

4 Author: Reed DL, Smith VS, Hammond SL, Rogers AR, Clayton DH För ungefär 2,5 miljoner år sedan uppstår släktet Homo. Homo betyder egentligen likadan, men står här för människa. Först ut är Homo habilis, den händiga människan. Idag finns bara en art kvar och det är Homo sapiens, den förnuftiga människan Homo habilis

5 Här är skelettet hos människan och hennes idag närmast levande släktingar. Det här är ett av de bevis som fanns för människans evolutionära historia innan den moderna gentekniken gav oss möjlighet att studera DNA närmare.


Ladda ner ppt "Människans utveckling..nästan 6 miljoner år.. För 6 miljoner år sedan levde en primat som var ursprunget både till människan och chimpansen."

Liknande presentationer


Google-annonser