Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Att Skapa Serier.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Att Skapa Serier."— Presentationens avskrift:

1 Att Skapa Serier

2 1. Skapa egna figurer Man behöver inte vara duktig på att rita för att kunna göra serier. Med lite fantasi och kunskap om hur man gör serier kan alla lyckas. Rita tre (helst) olika figurer i rutorna. Gör dem så olika varandra som möjligt. Tänk på att rita enkla figurer som är lätta att upprepa och förändra.

3 ________________________________________________________________
2. Beskriv dina figurer En av figurerna i förra övningen ska vara huvudfigur i din serie. De andra två ska vara bifigurer. Vad heter dina figurer? ________________________________________________________________ __________________________________________________________ NÅGRA KÄNDA SERIEFIGURER Katten Gustaf boxas hellre än han spinner. Han gillar lasagne bättre än kattmat. Han säger att han inte är överviktig utan bara underlång. Farbror Joakim är världens rikaste och snålaste anka. Han vaktar sin turkrona och sin pengabinge hela tiden. Hans fiender är Björnligan. Hur är dina figurer? Vilka egenskaper har de? Vem lever de tillsammans med? Vad sysslar de med? Skriv och berätta. Tänk på att det blir roligare om de har både svaga och starka sidor. ________________________________________________________________

4 ________________________________________________________________
3. Skapa en miljö Miljön i serien är viktig och hjälper till att skapa rätt stämning. Var lever dina figurer sina liv? ________________________________________________________________ __________________________________________________________ Hjälp i nöden! Bamse har sin dunderhonung, Spindelmannen har sin spindeldräkt. Dragonball har sin jetmaskin. Vilka saker ska dina figurer ta hjälp av. Skriv två saker som du sedan kan välja bland. ______________________________________ _______________________________________ Vad händer när de använder sakerna? ______________________________ ______________________________

5 4. Helbild, halvbild eller närbild?
Välj en av dina figurer. Rita en helbild, en halvbild och en närbild av figuren. Låt figuren vara glad på en av bilderna, arg på nästa och rädd på den sista. Förstärk känslorna med olika markeringar. Du får inte vara här! Stick! Olika pratbubblor Vilken mening passar i vilken pratbubbla? Dra streck till den bubblan du tycker. Hej! Ska vi hitta på något? Jag tycker du är sööööt! Undra om jag ska ringa henne?

6 5. Tänk ut en idé Har du varit med om något överraskande, roligt eller tokigt? Kanske kan det ge dig en idé till en seriestripp. Eller så lånar du någon idé från en film eller liknande. Eller hittar på något alldeles eget. Glöm inte ”knorren” på slutet. Vad ska din seriestripp handla om? __________________________________________________________________________ OM du tycker det är svårt – läs de roliga historierna och använd dem som idé. Varför lämnade du in din dalmatiner på kemtvätt? - Den hade ju svarta fläckar över hela kroppen! Flugan och hans kompis elefanten var ute och gick. Plötsligt bajsade elefanten och högen hamnade på flugan. Efter en timme kom flugan loss ur högen och sa: - Ååå, du träffade mig mitt i ögat!

7 6. Planera din seriestripp
En bra seriestripp planeras och ändras. Den ska ju vara tydlig och lätt att förstå. Skriv din planering på raderna bredvid rutorna. Vad händer? _______________________________________ _______________________________________ Pratbubblor/tankebubblor? _______________________________________ Markeringar? Vad händer? _______________________________________ _______________________________________ Pratbubblor/tankebubblor? _______________________________________ Markeringar?

8


Ladda ner ppt "Att Skapa Serier."

Liknande presentationer


Google-annonser