Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Debatt ”strid” med ord, meningsbyte. I en debatt… …argumenterar man för en åsikt. ”Idag gillar jag skolmaten…” Ett argument är ett skäl eller ett bevis.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Debatt ”strid” med ord, meningsbyte. I en debatt… …argumenterar man för en åsikt. ”Idag gillar jag skolmaten…” Ett argument är ett skäl eller ett bevis."— Presentationens avskrift:

1 Debatt ”strid” med ord, meningsbyte

2 I en debatt… …argumenterar man för en åsikt. ”Idag gillar jag skolmaten…” Ett argument är ett skäl eller ett bevis för påståendet ”…för det är korv.”

3 Argumentera Sakargument ”BRIS borde få större bidrag eftersom flera hundra barn ringer varje dag” Värderande argument ”BRIS borde få större bidrag eftersom jag tycker att dom är så bra!”

4 När man debatterar… argumenterar någon för något och… någon argumenterar mot… …den tredje är domare…

5 Försök att tänka på följande när du debatterar: Använda sakargument, inte värderande argument Håll dig till saken och angrip inte den andre som person. Ex. ”Han är ju dum i huvudet!” Dra inte alla över en kam och använd inte uttryck där du generaliserar Ex. ”Alla lärare är orättvisa!” Använd inte fientliga och aggressiva ord Ex. ”Det där är skitsnack” el. ”Håll käften!”

6 Ge efter och kom vidare ”visserligen har du rätt när du säger… men jag tycker…” ”Kanske kan det också vara så att…” ”Skulle du, för en sekund, kunna tänka dig att se på saken på detta sätt…” ”Det du säger kan nog stämma i vissa lägen, men…”

7 Att lyssna… Innebär mer än att vara tyst…

8 Att tala Övertyga, engagera, var artig & tydlig

9 Strategi Inled med att tala om VAD du ska argumentera FÖR och ange ett av dina STARKASTE argument för detta. Möt motståndarens argument med ett av dina svagaste Avsluta genom att återigen ange ett av dina starkaste argument


Ladda ner ppt "Debatt ”strid” med ord, meningsbyte. I en debatt… …argumenterar man för en åsikt. ”Idag gillar jag skolmaten…” Ett argument är ett skäl eller ett bevis."

Liknande presentationer


Google-annonser