Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Chanukka Ljusets fest. Firas i 8 dagar Firas i Kislev och Tebet som är 2 månader i den judiska kalendern och motsvarar ungefär November och December/

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Chanukka Ljusets fest. Firas i 8 dagar Firas i Kislev och Tebet som är 2 månader i den judiska kalendern och motsvarar ungefär November och December/"— Presentationens avskrift:

1 Chanukka Ljusets fest

2 Firas i 8 dagar Firas i Kislev och Tebet som är 2 månader i den judiska kalendern och motsvarar ungefär November och December/ Januari Brukar kallas ljusets fest då man tänder 1 ljus första dagen, 2 andra dagen, osv Barnen får presenter

3 Chanukka firas till minne av ett mirakel Judarna tände sin 7-armade ljusstake, Menoran, och visste att oljan skulle räcka max en dag. Men den räckte i 8 dagar. De tände sin 7- armade ljusstake i ett uppror mot grekerna, som förstörde deras tempel.

4 SLUT!


Ladda ner ppt "Chanukka Ljusets fest. Firas i 8 dagar Firas i Kislev och Tebet som är 2 månader i den judiska kalendern och motsvarar ungefär November och December/"

Liknande presentationer


Google-annonser