Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Begreppet Var i begreppets begynnelse ett nedsättande ord. Feminist var en person som inte anpassat sitt beteende och uppförande till de normer som ansågs.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Begreppet Var i begreppets begynnelse ett nedsättande ord. Feminist var en person som inte anpassat sitt beteende och uppförande till de normer som ansågs."— Presentationens avskrift:

1

2 Begreppet Var i begreppets begynnelse ett nedsättande ord. Feminist var en person som inte anpassat sitt beteende och uppförande till de normer som ansågs vara brukligt för kvinnan. I Paris 1892 började begreppet feminism förknippas med kvinnosakskamp vid den dåvarande kvinnokonferensen. Framförallt handlande det om lika rättigheter, inte minst ur ett ekonomiskt perspektiv.

3 Feminismen i Sverige Introducerades av Frida Stéenhoff 1903 i Feminismens moral, vilket var en föreläsning. Vid den här tidpunkten fanns det inte någon speciell betydelse för begreppet. Det kunde beteckna en positiv inställning för kvinnan, både ur ett politiskt synsätt men även i förhållandet till klass och sexualreformer. Under 1970-talet uppkom den nya kvinnorörelsen. Sen dess har feminism förknippats med jämdställdhetspolitik och kvinnosakskamp. Feminismen verkar för kvinnors politiska, ekonomiska samt sociala rättigheter och kvinnans likvärdighet med mannen


Ladda ner ppt "Begreppet Var i begreppets begynnelse ett nedsättande ord. Feminist var en person som inte anpassat sitt beteende och uppförande till de normer som ansågs."

Liknande presentationer


Google-annonser