Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hjärnarbete! Du har fyra kort som alla har en färg på ena sidan och en figur på andra sidan. Någon påstår att Gula kort har en triangel på andra sidan.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hjärnarbete! Du har fyra kort som alla har en färg på ena sidan och en figur på andra sidan. Någon påstår att Gula kort har en triangel på andra sidan."— Presentationens avskrift:

1 Hjärnarbete! Du har fyra kort som alla har en färg på ena sidan och en figur på andra sidan. Någon påstår att Gula kort har en triangel på andra sidan ”Gula kort har en triangel på andra sidan” å du ska kolla om det stämmer eller inte. Hur många kort måste du vända för att se om påståendet är sant eller inte?

2 Hjärnarbete! Gula kort har en triangel på andra sidan! Betyder det att ”Röda kort inte har en triangel på andra sidan”? Betyder det att ”Alla kort med en triangel är gula på andra sidan”? Har hjärnan en inbyggd e contrario-funktion?

3 Hjärnarbete! Kim var under studietiden mycket aktiv i Greenpeace, Naturvårdsföreningen och Amnesty International Vad tror du är störst chans att Kim arbetar som idag, tio år efter sin examen? Rangordna från 1 (troligast) till 5 (minst troligt) a) polis b) rörmokare c) datakonsult d) rörmokare med styrelseuppdrag i ideell förening e) gitarrlärare


Ladda ner ppt "Hjärnarbete! Du har fyra kort som alla har en färg på ena sidan och en figur på andra sidan. Någon påstår att Gula kort har en triangel på andra sidan."

Liknande presentationer


Google-annonser