Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Nej!. ”I Sverige är det förbjudet att föra in befruktade ägg som utsatts för forskning i en kvinnas kropp.” (Regler om kloning av människa. Genetik, Kloning.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Nej!. ”I Sverige är det förbjudet att föra in befruktade ägg som utsatts för forskning i en kvinnas kropp.” (Regler om kloning av människa. Genetik, Kloning."— Presentationens avskrift:

1 Nej!

2 ”I Sverige är det förbjudet att föra in befruktade ägg som utsatts för forskning i en kvinnas kropp.” (Regler om kloning av människa. Genetik, Kloning och stamceller) Kloning är helt förbjudet, och så skall det förbli!

3 Teoretiskt sätt så tar man en mogen äggcell från en kvinna och tar bort cellkärnan i cellen som innehåller kromosomer och arvsmassan. Sedan tar man en cell från den människa man vill klona, exempelvis en hudcell och sätter in den i äggcellen. Då ska äggcellen börja uppföra sig som ett vanligt befruktat ägg och dela på sig. Om man lyckas så har man då klonat ett barn.

4 Så här kan det gå under en kloning. Skulle du vilja se ut så här? Nej tack!

5 Skall man verkligen välja att göra abort om man får reda på att fostret är skadat på något sätt? ”1999 gjordes 31’000 aborter i Sverige” (Genetik,Kloning och Stamceller) På detta sätt kan genetik vara positivt, då man kan välja att ta bort ärftliga sjukdomar m.m. För att rädda barnet

6 Genetiken kan vara bra då man kan motverka sjukdomar. Men skall vi verkligen gå ett steg längre? Skall vi hålla på och leka med naturens lagar?

7 Att motverka sjukdomar är ju nyttigt. Men hur skulle en utseende förändring påverka den inre människan? Varför fick jag inte blont hår!!!???


Ladda ner ppt "Nej!. ”I Sverige är det förbjudet att föra in befruktade ägg som utsatts för forskning i en kvinnas kropp.” (Regler om kloning av människa. Genetik, Kloning."

Liknande presentationer


Google-annonser